Gisteren gemist: Varela blundert, De Graafschap ontsnapt

11 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 10 februari.

Bruno Varela beleeft horroravond bij enorm pak slaag Jong Ajax

Jong Ajax is maandagavond tegen een harde nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht gingen de Amsterdamse talenten met liefst 7-2 onderuit. Het was voor de titelkandidaat in de Eerste Divisie pas de eerste nederlaag sinds begin november. Onder toeziend oog van Erik ten Hag maakte met name Bruno Varela een dramatische beurt.

Steun voor blunderende Varela: "Natuurlijk kan hij keepen"

Tien dagen voor het heenduel met Getafe in de Europa League zakte Bruno Varela maandagavond door het ijs bij Jong Ajax. De van Benfica gehuurde doelman ging tegen Jong FC Utrecht opzichtig de fout in bij twee tegendoelpunten en gaf daarnaast een strafschop weg. Na het pak slaag (7-2) op Sportcomplex Zoudenbalch wordt de Portugees gespaard door trainer Mitchell van der Gaag en teamgenoot Boy Kemper.

Ongelooflijke ontsnapping De Graafschap, Volendam morst

De Graafschap heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de Eerste Divisie. Door twee late doelpunten bogen de Superboeren op bezoek bij Jong PSV een 2-1 achterstand om naar een 2-3 zege. Daarmee profiteerde de club uit Doetinchem optimaal van puntenverlies van concurrent FC Volendam, dat in de slotfase juist een zege uit handen gaf tegen Jong AZ: 1-1.

Veerman ondanks doelpunt schlemiel bij St. Pauli

Wat een droomavond had kunnen worden, werd voor Henk Veerman een avond om snel te vergeten. De spits van St. Pauli had zijn ploeg maandag aan een punt kunnen helpen tegen Holstein Kiel, maar miste diep in blessuretijd een strafschop. Eerder in de wedstrijd was hij wél trefzeker, maar St. Pauli verloor desondanks met 2-1.

Slechts twee clubs verdienden meer aan transfers dan Ajax

Ajax heeft de voorbije twee transferperiodes goed geboerd op de transfermarkt. CIES Football Observatory heeft berekend dat de Amsterdammers een winst van 137 miljoen euro heeft gemaakt. Slechts twee clubs deden het beter.

Pelé depressief: "Hij wil niet meer gezien worden"

Triest nieuws uit Brazilië. Voetballegende Pelé is depressief, laat zijn zoon Edinho in een interview weten. De 79-jarige Braziliaan heeft zich na zijn laatste heupoperatie thuis opgesloten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen