Juventus legt eerste doelman Szczesny drie jaar langer vast

11 februari 2020, 17:16   Bijgewerkt: 11 februari 2020, 17:38

Juventus heeft het contract van keeper Wojciech Szczesny (29) dinsdag opengebroken en verlengd tot en met 2024. De Poolse sluitpost had nog een verbintenis voor anderhalf jaar, maar heeft definitief het vertrouwen gekregen met deze nieuwe overeenkomst. Dit seizoen is hij de vaste eerste keuze onder de lat van de Oude Dame, al speelt ook Gianluigi Buffon nog regelmatig een wedstrijd.

Juventus maakt via de officiële kanalen melding van het nieuwe contract voor de Poolse keeper. In zijn eerste seizoen bij Juventus was hij tweede keuze achter Buffon, de keeper die hij vervolgens wel uit de basis speelde. Nu de Italiaanse routinier terug is na zijn avontuur bij Paris Saint-Germain, krijgt Szczesny de voorkeur, maar wel met regelmatige speelminuten voor de Pool.

Szczesny staat sinds 2017 onder contract in Turijn en speelde sindsdien 84 wedstrijden voor Juventus. In het verleden kwam hij uit voor Arsenal, AS Roma, Brentford en Legia Warschau. Met 46 interlands namens Polen is hij inmiddels de vaste eerste keuze onder de lat, al was de concurrentie daar altijd fors.

De keeper werd twee keer kampioen met Juventus en won eenmaal de Coppa Italia en de Supercoppa. Zijn huidige werkgever betaalde slechts ruim tien miljoen euro aan Arsenal, omdat hij bij The Gunners een heel wisselende indruk maakte. In Turijn is hij dus wél eindelijk de onbetwiste eerste keuze geworden en maakt hij ook een betrouwbare indruk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen