AZ jaar door met succeskeeper Bizot: "Is gewoon optimaal"

11 februari 2020, 17:38   Bijgewerkt: 12 februari 2020, 09:04

AZ heeft het contract van succeskeeper Marco Bizot (28) opengebroken en verlengd. De goalie had nog een verbintenis voor anderhalf seizoen, maar heeft een extra jaar daaraan toegevoegd. Beide partijen zijn tot dusver zeer content met de samenwerking en hebben die daarom besloten om te verlengen. "Waarom het zo goed klikt? De connectie met de club, de fans en de omgeving. Dat is gewoon optimaal."

Dat vertelt Bizot over zijn nieuwe contract. "In tweeëneenhalf jaar heb ik ontzettend veel geleerd. Ik ben een betere keeper en een beter mens geworden", stelt Bizot, die in 115 officiële AZ-wedstrijden goed was voor liefst 56 clean sheets. Dit seizoen is hij de op een na minst gepasseerde keeper van Europa. Alleen Liverpool-doelman Alisson Becker slikte minder tegengoals in de competitie.

Lees ookBizot komt in bijzonder lijstje met keepers na 'nul' tegen PEC 

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts is zeer content met het contractnieuws dat dinsdag naar buiten kwam. "Marco doet het hartstikke goed, hij is een heel stabiele factor in team. We zijn dus blij dat we met zijn contract hebben kunnen verlengen. Hij kwam al als een ervaren keeper bij ons binnen maar heeft zich nog steeds kunnen ontwikkelen. Het is echt een professional."

Bizot kwam in 2017 over van RC Genk en is sindsdien eerste keeper in Alkmaar. Eerder speelde hij bij FC Groningen, (Jong) Ajax en SC Cambuur. Ook zat hij een aantal keer in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar tot een interland kwam het tot dusver niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen