Dembélé half jaar out: streep door de rest van seizoen en EK

11 februari 2020, 18:22   Bijgewerkt: 11 februari 2020, 19:20

Voor Ousmane Dembélé zit het voetbalseizoen erop: de aanvaller heeft een succesvolle operatie aan zijn hamstring achter de rug, maar ligt daardoor wel zes maanden (!) uit de roulatie. Niet alleen FC Barcelona kan zodoende de rest van dit seizoen niet meer beschikken over de Fransman, ook gaat er voor hem een streep door het EK van komende zomer.

Dat heeft FC Barcelona bekend gemaakt. De Catalanen verwachten dat hij een liefst half jaar uit de roulatie zal liggen, hetgeen betekent dat hij pas aan het einde van de voorbereiding op volgend seizoen weer inzetbaar is voor de grootmacht uit La Liga. De blessuregevoelige Fransman had na twee maanden blessureleed nog maar net de groepstraining hervat. Dembélé leek op weg naar zijn rentree, maar raakte juist weer geblesseerd.

De 22-jarige Fransman is nog geen vaste basiskracht bij Frankrijk, want in de 21 interlands die hij tot dusver speelde was hij voornamelijk invaller. Op het gouden WK van twee jaar geleden begon hij nog als bassispeler, maar verloor hij zijn plaats in het elftal en kwam in de halve finale en finale niet meer in actie voor Les Blues. Normaliter was hij overigens wel een zekerheidje geweest voor een plek in de EK-selectie: daar kan normaliter een streep doorheen. 

Extra aanvaller voor FC Barcelona

Ook voor FC Barcelona is het voor de rest van dit seizoen erg slecht nieuws. De Catalanen waren in januari juist op zoek naar een extra aanvaller, maar slaagden niet in hun zoektocht. Trainer Quique Sétien, die juist rekende op de terugkeer van de wel diepte in zijn spel hebbende Dembélé, heeft op dit moment aanvallers Lionel Messi, Antoine Griezman en Ansu Fati tot zijn beschikking.

Lees ookFC Barcelona mag alsnog aanvaller halen bij blessure Dembélé

Omdat hij langer dan vijf maanden niet inzetbaar is, mag FC Barcelona de transfermarkt op om een vervanger aan te trekken. De mogelijkheden zijn wel beperkt, daar de nieuwe aanvaller alleen uit de Spaanse competitie mag worden gehaald. De aanwinst is daarnaast niet inzetbaar in het vervolg van de Champions League. Cristhian Stuani (Girona), Willian José (Real Sociedad), Carlos Bacca (Villarreal), Rodrigo (Valencia), Jaime Mata (Getafe), Loren Moron (Real Betis) worden genoemd als mogelijke versterking.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen