RKC in carnavalstenue: "Met ludieke actie ons onderscheiden"

12 februari 2020, 10:31

RKC Waalwijk beschouwt het speciale carnavalstenue als ludieke actie. De club wil daarmee zeker niet suggereren dat de handdoek in de degradatiestrijd als geworpen is. RKC speelt volgende week vrijdag, als het carnavalsweekend voor de deur staat, thuis tegen Sparta in het shirt met confetti en de tekst 'Strijd, passie, dorst' in plaats van het gebruikelijke 'strijd, passie, trots'.

"We zijn vier, vijf maanden geleden met de voorbereiding voor het shirt begonnen. Toen was nog niet duidelijk dat we er nu zo voor zouden staan", zegt directeur Frank van Mosselveld tegen het Brabants Dagblad. Ook legde RKC bij de KNVB het verzoek neer om op de vrijdag voor carnaval thuis te spelen. Doorgaans geven clubs uit Brabant aan dat ze in het weekend geen thuiswedstrijd willen spelen. "Dan zie je dat de KNVB meestal een verre uitwedstrijd agendeert. Dat willen we onze fans niet aandoen. Volgens mij spelen we voor het eerst thuis met carnaval."

Ook gaan vijfhonderd carnavalshirts in de verkoop. "Het is niet de bedoeling om er flink aan te verdienen. Met deze ludieke actie willen we ons onderscheiden. Spelers, medewerkers, supporters. Iedereen viert carnaval. Het hoort bij de club en de cultuur van Brabant. Veel mensen van boven de rivieren komen hiernaartoe om het feest mee te vieren. Met een speciaal carnavalsshirt zijn we de eerste club in Nederland. Mainz heeft het in Duitsland wel eens gedaan. Bij 1860 München hebben ze een speciaal shirt voor het Oktoberfest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen