Vrees voor rellen in Heerenveen: kroegen overwegen dicht te gaan

12 februari 2020, 11:03   Bijgewerkt: 12 februari 2020, 11:11

Heerenveen is in opperste staat van paraatheid. Vanwege het bekerduel van donderdag tussen sc Heerenveen en Feyenoord gaan kroegen dicht, of overwegen ze dit te doen. Dit gebeurt uit voorzorg vanwege de vrees voor rellen. Vorige maand, toen Feyenoord en Heerenveen elkaar troffen in De Kuip, hadden aanhangers van beide clubs een vechtpartij in Woerden.

Volgens de Leeuwarder Courant zouden in appgroepen wilde verhalen rondgaan over te verwachten rellen. Kroegbazen nemen daarom het zekere voor het onzekere. Afgelopen zomer deed zich rondom een oefenduel met het Duitse Sankt Pauli een vergelijkbare situatie voor. Ook toen werd er gewaarschuwd voor rellen en kwamen die er ook.

Christel Koning, voorzitter van de Heerenveense horeca, tempert de onrust. "Het is nog even afwachten welke kroeg wat gaat doen. Maar er wordt wel over sluiting gesproken." Burgemeester Tjeerd van der Zwan laat aan de LC weten dat het niet om een gemeentelijk advies gaat. "Het is ook niet ons voornemen om zo'n advies te geven." Vast staat dat er morgen een grote politiemacht op de been is in het Friese dorp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen