Hyballa: "Takenpakket dat Weijs wil, kan ik hem niet bieden"

12 februari 2020, 12:09

Peter Hyballa is duidelijk over waarom Willem Weijs niet tot de technische staf van NAC Breda behoort. "Het takenpakket dat Willem als assistent wil, kan ik hem niet bieden. Dan is het klaar", aldus de Duitse oefenmeester, sinds vorige week in dienst bij de Bredanaars.

"Willem wil leren door oefeningen te leiden op de training, maar wij moeten hier punten pakken. Mijn grootste kwaliteit is veldtrainer zijn. Dit team is niet fit, dus moet ik ze eerst fit maken", doet Hyballa zijn verhaal aan BN/DeStem. "Met alle respect voor Willem, ik ben vijfentwintig jaar trainer. Hij beleeft nu zijn eerste crisismoment, daar moet hij mee omgaan. Ik ken hem sinds drie jaar. We zijn een beetje anders. Ik wil met assistenten werken die echt assistent zijn en ik vind dat jonge trainers en beetje nederig moeten zijn. Dit is een heel moeilijk vak."

Lees ook: Hyballa ziet Weijs niet terugkeren in staf van NAC

Volgens Hyballa wilde Weijs veel trainingen leiden. "Dat heeft hij inderdaad gezegd in het gesprek. Prima, maar ik vind dat ook veeleisend. Wij kunnen hem niet bieden wat hij wil en dan kan het vervelend worden. Ik heb gezegd: 'Kijk, ik werk op deze manier. Kan je je daarin vinden?' Hij zei: 'Dan kan het lastig worden.' Dan is het klaar, punt."

Lees meer: 'Grote onrust bij NAC: Weijs weigert Jong NAC te trainen'

Weijs heeft intern laten weten dat hij zijn functie als assistent-trainer terug wil. Die taak vervulde hij ook onder Ruud Brood. Hyballa: "Bij mij komt hij niet terug. Dat is geweest. Als je in de eerste zin zegt: jij moet mij in alles meenemen, dan houdt het op. Ik moet helemaal niks. Assistenten zijn voor mij assistenten. Ik wil geen discussie, maar duidelijkheid. Wat vinden jullie? Dan wil ik een of twee oplossingen horen en neem ik een beslissing. Daarvoor word ik betaald."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen