Arts Dembélé waarschuwt: "Minimaal zes maanden hersteltijd"

12 februari 2020, 13:27

Ousmane Dembélé moet de blessure die hij opliep, zeer serieus nemen. De arts die de aanvaller van FC Barcelona afgelopen week opereerde, heeft hem gewaarschuwd voor de gevolgen als hij niet op juiste wijze hersteld. Volgens de dokter moet hij minimaal een half jaar rust nemen, anders kan het weleens hele vervelende gevolgen hebben voor de rest van zijn loopbaan.

Dat vertelde Lasse Lempeinen tegenover het Spaanse medium AS. De chirurg opereerde Dembélé in 2017 ook aan zijn hamstring. "Maar de schade was ditmaal veel groter dan destijds", waarschuwde Lempeinen over de kwetsuur. Alleen met rust kan het voldoende herstellen. "Bij hamstringblessures is de kans erg groot dat het terugkomt als je te vroeg begint."

Als hij zich daar niet aan houdt, dan kan het weleens betekenen dat hij nooit meer op zijn oude niveau terugkeert. "Als hij voorzichtig herstelt, komt hij wel weer op zijn oude niveau. Dat gaat echter minstens zes maanden duren", herhaalde Lempeinen. Dembélé mist dus sowieso het EK met Frankrijk komende zomer.

Lees ookDembélé half jaar out: streep door de rest van seizoen en EK

De 22-jarige Fransman is nog geen vaste basiskracht bij Frankrijk, want in de 21 interlands die hij tot dusver speelde was hij voornamelijk invaller. Op het gouden WK van twee jaar geleden begon hij nog als bassispeler, maar verloor hij zijn plaats in het elftal en kwam in de halve finale en finale niet meer in actie voor Les Blues. Normaliter was hij overigens wel een zekerheidje geweest voor een plek in de EK-selectie: daar kan een streep doorheen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen