'Casillas beëindigt carrière en wil voorzitter Spaanse bond worden'

12 februari 2020, 13:29

Iker Casillas staat voor een carrièreswitch: volgens Spaanse media wil de 38-jarige keeper voorzitter worden van de Spaanse bond. De verkiezingen hiervoor zijn in het najaar van 2020. Casillas gaf nog geen officieel uitsluitsel over zijn actieve carrière. Vorig voorjaar kreeg de Spanjaard een hartinfarct en speelde hij sindsdien geen officieel duel meer voor FC Porto.

De berichten uit Spanje doen vermoeden dat Casillas zijn carrière als doelman gaat beëindigen. Volgens Cadena Ser heeft Casillas zijn kandidatuur al kenbaar gemaakt bij de nationale sportraad van Spanje. Hij zou ook al met oud-ploeggenoten gesproken hebben om hem te steunen bij de verkiezingen. Als Casillas zich inderdaad beschikbaar stelt, gaat hij de strijd aan met zittend voorzitter Luis Rubiales.

Na zijn hartaanval in mei verscheen Casillas in november weer op het trainingsveld van Porto. Daarvoor bleef hij bij de Portugese club betrokken als lid van de technische staf. Een officiële wedstrijd speelde 167-voudig Spaans international echter niet meer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen