Buijs verlengt: "Hij is een leider, heeft uitstraling en is authentiek"

12 februari 2020, 16:10

In het Hitachi Capital Mobility Stadion hebben Danny Buijs en Mark-Jan Fledderus woensdag toelichting gegeven op de contractverlenging van de hoofdtrainer van FC Groningen. Buijs, bezig aan zijn tweede seizoen bij de Trots van het Noorden, ligt nu vast tot medio 2022. "De mensen bij FC Groningen hebben mij de kans geboden mijn trainerscarrière in het betaalde voetbal hier te beginnen en daar zal ik ze altijd dankbaar voor blijven", aldus de trainer.

Met name in zijn eerste maanden als hoofdtrainer had Buijs het niet altijd even makkelijk. "Ik had een moeilijk, maar tegelijkertijd ook heel leerzaam debuutjaar in de Eredivisie. Uiteindelijk zijn we er vorig seizoen toch nog in geslaagd de play-offs te halen", zegt hij via de officiële kanalen. "We gaan er alles aan doen om dat ook dit jaar weer te bereiken. We hebben uitstekende faciliteiten tot onze beschikking en kunnen onder prima omstandigheden werken, ik heb een goede professionele staf om mij heen en mag werken met een enorm gedreven spelersgroep, waarin we jonge talentvolle spelers verder willen ontwikkelen."

Met het nieuwe contract is Buijs zeer tevreden. "Het is fijn om het vertrouwen te voelen en te krijgen om langer bij deze mooie club door te kunnen gaan. We hadden beiden de intentie om de samenwerking te verlengen, dat was een mooi uitgangspunt. Er is altijd ruimte voor verbetering en we zijn zeker ook kritisch op elkaar, maar over en weer is er ook blijk van waardering en dat is belangrijk."

Fledderus geeft aan dat Buijs zich in de afgelopen anderhalf jaar heeft ontwikkeld als trainer. "Hij is een jonge, gedreven en ambitieuze trainer, die veeleisend is voor zichzelf en zijn omgeving. Een keiharde werker, dag en nacht bezig met voetbal en zijn spelersgroep", stelt de technisch directeur. 'In zijn debuutjaar als hoofdtrainer in het betaalde voetbal kende hij een heel moeizame start en het is heel knap hoe Danny met zijn staf het tij heeft weten te keren. Ook dit jaar maken we weer stappen en zien we groei. Voor ons allemaal argumenten om met hem als trainer door te willen."

"Danny is een leider, heeft uitstraling en is authentiek. Vakinhoudelijk is hij deskundig", gaat Fledderus verder. "In zijn rol als manager/coach is het belangrijk dat Danny aandacht blijft schenken aan de samenwerking met zijn staf en de organisatie van de club. Danny is zeer zelfkritisch en investeert in zichzelf om een nog betere trainer/coach te worden. We werken op een goede manier samen en zijn ook kritisch naar elkaar met hetzelfde doel voor ogen en dat is FC Groningen vooruit helpen in de komende jaren. Dit alles met elkaar zorgt ervoor dat wij positief zijn over een verlenging van de samenwerking."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen