NAC Breda stunt opnieuw en knikkert AZ uit de KNVB Beker

12 februari 2020, 20:34

NAC Breda heeft woensdagavond voor een enorme verrassing gezorgd door AZ uit te schakelen in de kwartfinales van de KNVB Beker. De Bredanaars speelden uitstekend in Alkmaar en boekten een 1-3 overwinning. Mounir El Allouchi, Robin Schouten en Javi Noblejas waren namens NAC trefzeker in het AFAS Stadion. In de halve finale wacht een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen of Feyenoord.

Arne Slot liet meteen merken dat hij de opponent uit Noord-Brabant zeer serieus nam. De trainer van AZ speelde met een sterke opstelling en hoefde enkel in de achterhoede twee keer in te grijpen. Ron Vlaar en Owen Wijndal bleken namelijk niet fit genoeg om te spelen en werden vervangen door Jordy Clasie en Thomas Ouwejan. Na het gelijkspel tegen TOP Oss besloot NAC-coach Peter Hyballa zijn ploeg ook te wijzigen. Sydney van Hooijdonk werd vervangen door Nacho Monsalve en de geblesseerde Luka Ilic stond zijn plekje af aan Jordan van der Gaag.

Het was dan ook niet gek dat Schouten aan de basis stond van de openingstreffer. De rechtervleugelverdediger werd uitstekend weggestuurd door Thom Haye en bezorgde de bal op zijn beurt bij El Allouchi. Hij schoot NAC via het been van AZ'er Jonas Svensson op een verrassende voorsprong: 0-1. De Alkmaarders leken daardoor wakker te zijn geschud en zochten in de slotfase van de eerste helft de aanval. Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Fredrik Midtsjø namen het doel van Nick Olij onder vuur, maar de goalie van NAC capituleerde niet.

Na de thee waren de problemen van AZ niet zomaar verdwenen. Stijn Wuytens speelde veel te hard terug op Marco Bizot, die een eigen doelpunt van de Belg ternauwernood voorkwam. Daarna kon de goalie alleen maar toekijken hoe Arno Verschueren en Stokkers bijna tot scoren kwamen. AZ leek het initiatief vervolgens te pakken en Olij werd opnieuw meerdere keren aan het werk gezet. Hij greep uitstekend in op een pegel van Jonas Svensson, die van dichtbij hard op het lichaam van de doelman schoot. Aan de overkant bleef NAC levensgevaarlijk via snelle counters.

Niet veel later ontplofte het uitvak alsnog. Een spaarzame tegenaanval belandde via Stokkers bij invaller Noblejas, die na een fraaie solo voor de bevrijdende 1-3 zorgde. Vooral AZ'er Yukinari Sugawara zal daar flink van hebben gebaald, aangezien hij de paal nog raakte. Bij AZ kunnen de pijlen worden gericht op de Europa League en de Eredivisie, waarin zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Twente wacht. NAC heeft iets langer de tijd om bij te komen. Maandag gaat Hyballa met zijn ploeg naar Amsterdam voor het uitduel met Jong Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*

AZ: Marco Bizot 6; Jonas Svensson 6 (83. Zakaria Aboukhlal -), Jordy Clasie 5.5, Stijn Wuytens 5.5, Thomas Ouwejan 5.5 (76. Ferdy Druijf -); Dani de Wit 5 (68. Yukinari Sugawara 6), Teun Koopmeiners 6, Fredrik Midtsjø 6; Calvin Stengs 5, Myron Boadu 5, Oussama Idrissi 6.

NAC Breda: Nick Olij 7; Robin Schouten 7.5, Jan Paul van Hecke 6.5, Roger Riera 6.5, Pelé van Anholt 6.5; Jordan van der Gaag 6 (61. Javier Noblejas 6.5), Arno Verschueren 6.5, Mounir El Allouchi 6.5, Nacho Monsalve 6.5 (58. Colin Rösler 6), Thom Haye 6.5 (88. Yassine Azzagari -); Finn Stokkers 7.

Man of the Match: Robin Schouten

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen