Ajax eenvoudig naar halve finale bij rentree van Blind en Ziyech

12 februari 2020, 22:41   Bijgewerkt: 12 februari 2020, 22:54

Ajax heeft zich woensdagavond verzekerd van een plek in de halve finale van de KNVB Beker. Op bezoek bij Vitesse speelden de Amsterdammers geen geweldige wedstrijd, maar wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig met 0-3. Ryan Babel maakte zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer bij Ajax, terwijl in de tweede helft Hakim Ziyech en Daley Blind hun rentree maakte.

Nadat storm Ciara een streep zette door FC Utrecht – Ajax mochten de Amsterdammers woensdagavond eindelijk weer aan de bak. De afgelasting van afgelopen weekend gaf de ziekenboeg van Erik ten Hag meer tijd om te herstellen. Tegen Vitesse keerden Ziyech en Blind terug in de wedstrijdselectie. Zij begonnen nog wel op de bank. Edson Álvarez en Lassina Traoré vervingen de geblesseerden Joël Veltman en Quincy Promes in de basis.

Waar AZ en NAC Breda eerder op de avond een waar spektakelstuk op de mat legden, was ook het begin van Vitesse – Ajax veelbelovend. Al na één minuut spelen hadden beide ploegen een grote kans gehad om de score te openen. Eerst was het Traoré die zijn inzet van dichtbij gekeerd zag worden door Remko Pasveer, waarna Tim Matavz in de tegenstoot een kans om zeep hielp.

Na een leuk eerste kwartier zakte de wedstrijd wat in. Ajax had veelvuldig de bal, maar had moeite om een opening te vinden in de hechte defensie van Vitesse. De thuisploeg kwam er zelf ook maar mondjesmaat aan te pas. Oussama Tannane – die op het middenveld begon in plaats van de gepasseerde Riechedly Bazoer - had een harde knal in huis, maar zijn inzet werd gepareerd door André Onana.

De tweede helft was van begin af aan erg slordig. Ajax koesterde de voorsprong, maar was tegelijkertijd heel onzorgvuldig in balbezit. In de omschakeling oogde de defensie enkele keren kwetsbaar, maar Vitesse was niet bij machte om ook maar één kans te creëren in de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf.

Alhoewel Ajax geen beste wedstrijd speelde zal Ten Hag toch tevreden terugkijken op de wedstrijd. De Amsterdammers verspeelden voor de competitie nog punten in Arnhem, maar hadden woensdagavond weinig te duchten van de thuisploeg. Naast een plek in de halve finale zal Ten Hag ook zeer content zijn met de terugkeer van Ziyech en Blind. 

Opstellingen en beoordelingen:*

Vitesse: Remko Pasveer 6; Julian Lelieveld 4,5, Armando Obispo 5, Danilo Doekhi 5, Max Clark 5 (79. Jay-Roy Grot -); Sondre Tronstad 4,5, Oussama Tannane 5 (89. Patrick Vroegh -), Matus Bero 5; Nouha Dicko 4, Tim Matavz 4, Bryan Linssen 5

Ajax: André Onana 6,5; Sergiño Dest 6, Edson Álvarez 5, Lisandro Martínez 6,5, Nicolas Tagliafico 5,5; Ryan Gravenberch 6 (77. Daley Blind -), Donny van de Beek 6,5, Carel Eiting 5; Dusan Tadic 6, Ryan Babel 5 (85. Klaas Jan Huntelaar -), Lassina Traoré 6 (80. Hakim Ziyech -)

Man of the Match: Donny van de Beek

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen