Napoli verrast en slaat slag in halve finale tegen Inter

13 februari 2020, 00:18

Napoli heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de finale van de Coppa Italia.  De club van trainer Gennaro Gattuso was in Stadio Giuseppe Meazza verrassend met 0-1 te sterk voor Inter. Op 5 maart kan Napoli voor eigen publiek het karwei afmaken.

Het Inter van Stefan de Vrij tankte afgelopen weekend vertrouwen voor de eerste ontmoeting met Napoli door in een spectaculaire stadsderby AC Milan met 4-2 te verslaan. De club uit Napels, die een moeilijk seizoen doormaakt, ging juist met 2-3 onderuit tegen laagvlieger Lecce. Toch waren het de bezoekers die in het eerste bedrijf het betere van het spel hadden. Tot doelpunten leidde dat echter niet.

Na rust sloeg Napoli alsnog toe. Met een prachtig doelpunt zette Fabian Ruiz de 0-1 op het scorebord. De Spanjaard ging op de rand van het strafschopgebied een één-twee aan met Giovanni Di Lorenzo, speelde zichzelf vrij en krulde de bal in de verre kruising. Het bleek het enige doelpunt van de avond te zijn.

Voor Napoli is de zege een welkome opsteker, daar de club slechts de elfde plaats bezet in de competitie. Over een maand moeten de manschappen van Gattuso de klus klaren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen