Ihattaren's keuze voor Oranje was simpel dankzij vader

13 februari 2020, 08:25

Er was veel te doen over de keuze van Mo Ihattaren voor het Nederlands elftal. Weken, misschien wel maandenlang werd er gespeculeerd over welke keuze de PSV'er ging maken. Toch heeft het talent naar eigen zeggen amper getwijfeld. "Mijn vader heeft zich er nooit over uitgesproken, maar op het ziekbed zag ik het al aan zijn ogen. Ik wist hoe trots hij was wanneer ik voor Nederland speelde. Het was voor mij daardoor heel simpel."

Dat vertelde hij tegenover Voetbal International. "Vroeger toen ik voor jeugdteams van Nederland speelde, was hij er altijd bij. Dan stond hij te stralen. Zijn zoon in Oranje, dat vond hij fantastisch", aldus Ihattaren. "In mijn leven heb ik namelijk altijd de lessen van mijn vader gevolgd, dat blijf ik nu ook doen. Als ik een keer een lastige keuze moet maken, zal ik denken aan wat hij me geleerd heeft en hoe hij over dingen dacht."

Lees ookIhattaren kiest voor interlandcarrière bij Nederland

Zijn debuut voor het Nederlands elftal maakte Ihattaren overigens nog niet, mede omdat hij zelf aangaf het verdriet van de dood van zijn vader te willen verwerken in de vrije periodes bij PSV. De kans is groot dat hij tijdens de komende interlandperiode voor het eerst wordt opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen