Sané versterkt Utrecht: "Ik kende de club van de PlayStation"

13 februari 2020, 09:28   Bijgewerkt: 13 februari 2020, 09:37

FC Utrecht kan donderdagavond in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een beroep doen op Lamine Sané. De 32-jarige verdediger kwam in de winterstop over van Orlando City en moet de defensie versterken na het wegvallen Willem Janssen. Hij kende de club nog niet echt voor hij er neerstreek.

De lange verdediger is met zijn 32 jaar een ervaren speler die met Girondins Bordeaux, Werder Bremen en Orlando City drie uiteenlopende clubs op zijn cv heeft staan. Daar is deze winter Utrecht bijgekomen. "Ik had opties in Turkije en China, maar het project hier was beter voor me", zegt Sané tegen het Algemeen Dagblad. "Of ik de club al kende? Eerlijk? Van de PlayStation. En in de tijd dat Jordy Zuidam (technisch directeur van FC Utrecht, red.) speelde, had ik er al eens van gehoord."

Ook de Eredivisie is voor de Fransman een vrij onbekende competitie. "Ik ken sommige clubs. Eén waarvan ik de naam niet mag zeggen, omdat het de grote rivaal is. Ajax, natuurlijk, die club zagen we in de Champions League. En ik ken PSV", aldus Sané. Het is de vraag wanneer hij zijn eerste minuten voor Utrecht kan maken. Zijn laatste competitieve optreden dateert uit september. "Dat is al een lange tijd geleden, maar ik ben fit gebleven met een eigen trainer. Ik zit niet ver onder het niveau. Alleen qua wedstrijdritme, want het is natuurlijk wel een tijd geleden. Met meer trainingen wordt dat beter. Het gaat nu al beter dan vorige week."

Sané zal vanavond bij de selectie zitten voor het duel met Go Ahead in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen