Treurig nieuws: Feyenoord-icoon De Leeuw overleden

13 februari 2020, 09:56   Bijgewerkt: 13 februari 2020, 12:41

Carlo de Leeuw is overleden. De geboren Rotterdammer werkte sinds 2000 als materiaalman bij het eerste elftal van Feyenoord, waar hij uitgroeide tot een icoon. In aanloop naar dit seizoen werd er kanker geconstateerd bij De Leeuw, die donderdag 13 februari is overleden. Hij is 59 jaar geworden.

In aanloop van dit seizoen werd er kanker geconstateerd bij de materiaalman van Feyenoord. Hij moest een zware operatie ondergaan, maar kon de loodzware strijd uiteindelijk niet winnen. Hij overleed donderdag, zo meldt Feyenoord op het clubkanaal. De Leeuw was een echt Feyenoord-icoon die als Rotterdammer opgroeide met de club. Hij speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en bereikte het eerste elftal. De linksbuiten speelde in totaal 45 wedstrijden voor de hoofdmacht. Hij vertrok in 1982 bij de Rotterdamse topclub en speelde daarna nog voor Excelsior, SC Cambuur, FC Eindhoven en FC Volendam.

Na zijn actieve carrière keerde De Leeuw in 2000 terug bij Feyenoord waar hij aan het werk ging als materiaalman. 'De uitvaart van Carlo de Leeuw is op verzoek van Carlo en zijn familie alleen toegankelijk voor genodigden. Supporters die hun medeleven willen betuigen, kunnen terecht bij het condoleanceregister in het Maasgebouw', schrijft Feyenoord. Binnen de voetballerij werd De Leeuw zeer gewaardeerd en gezien als een zeer prettige man in de omgang.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen