Klinsmann is na vertrek als coach niet meer welkom bij Hertha

13 februari 2020, 12:56

Jürgen Klinsmann heeft voor grote onrust gezorgd bij Hertha BSC. De Duitse trainer kondigde dinsdag zijn vertrek aan als hoofdtrainer omdat hij het niet meer zag zitten en het vertrouwen niet meer voelde. Klinsmann kondigde dat aan op Facebook en liet in dat bericht weten wel aan te blijven als lid van de Raad van Toezicht. Dat gaat echter niet gebeuren.

Klinsmann stapte dinsdag al na 76 dagen op als hoofdtrainer van Hertha BSC. 'Als trainer heb ik voor deze opdracht het vertrouwen van de betrokkenen nodig', schreef hij op Facebook. 'Eenheid, samenspel en concentratie op het essentiële zijn de belangrijkste elementen in de strijd tegen degradatie. Als die niet zijn gegarandeerd, dan kan ik mijn potentie als trainer niet benutten. Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn functie als trainer van Hertha beschikbaar stel.'

Dat liet hij maandag weten. Klinsmann gaf tevens aan te blijven als commissaris, maar dat blijkt een misvatting. "Of ik me in hem heb vergist? Zijn spontane beslissing is in ieder geval onacceptabel. Desondanks geloof ik niet dat ik me in hem heb vergist. We waren op de goede weg. Daarom is het ook zo betreurenswaardig dat het zo is geëindigd is", liet investeerder Lars Windhorst donderdag weten. "Op deze manier kunnen we niet samenwerken, want hij heeft vele kritiek verspeeld met deze keuze. Ik sluit de de deur niet helemaal, want ik weet niet hoe de situatie over een paar maanden is."

Lees ook: Klinsmann stopt na 76 dagen als Hertha-coach 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen