Officieel: Ziyech naar Chelsea met 40 miljoen als basisbedrag

13 februari 2020, 13:05   Bijgewerkt: 13 februari 2020, 13:27

Ajax heeft de transfer van Hakim Ziyech (26) naar Chelsea donderdagmiddag bevestigd. De Amsterdammers ontvangen een basisbedrag van 40 miljoen euro en dat kan nog oplopen tot en met 44 miljoen euro. Op 1 juli 2020 maakt hij de overstap, waarmee zijn tot en met 2022 lopende contract in Amsterdam komt te vervallen. Eerder had hij een clausule om voor dertig miljoen euro te mogen vertrekken, maar die verviel bij het tekenen van zijn nieuwe contract.

Afgelopen winter wilde Frank Lampard al dolgraag Hakim Ziyech naar Chelsea halen, omdat hij in hem een van de architecten ziet van 'het nieuwe Chelsea'. Destijds ging een transfer niet door omdat de Amsterdammers geen winters vertrek wilde van hun sterspeler, maar in de Engelse media sijpelden de berichten al door dat Lampard de Ajacied écht graag wilde aantrekken. Dat blijkt het geval, want nadat het nieuws gisteren in een stroomversnelling raakte[a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363532/ajax-en-chelsea-bereiken-akkoord-over-ziyech-45-miljoen-euro/,_blank,,] is het nu officieel gemaakt.

Eerder kwam hij uit voor FC Twente en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363535/heerenveen-start-met-odgaard-en-casht-mee-bij-ziyech-transfer/,_blank,sc Heerenveen]: beide clubs delen mee in de transfersom van Ziyech. Tot dusver won hij een landstitel met Ajax en de KNVB Beker en stond hij de finale van de Europa League en had hij vorig seizoen een belangrijk aandeel in de successen in de Champions League. Als opvolger van Ziyech wordt Calvin Stengs (AZ) regelmatig genoemd, al is dat vooralsnog een niet-bevestigd gerucht. Ook de naam van Mohamed Ihattaren viel in Amsterdam: al is het vrijwel onwaarschijnlijk dat PSV hem laat gaan.

Lees ookLeegloop bij Ajax dreigt: dit zijn vermoedelijke vertrekkers 

Nieuw contract

Ziyech had eerder contact met AS Roma en Sevilla over een overstap, maar destijds kwam het niet tot een transfer. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet Ziyech vervolgens een nieuw contract (met hoger salaris) tekenen en liet daarmee zijn verkoopclausule van dertig miljoen euro vervallen. Zodoende kon Ajax bij deze transfer flink meer verdienen, al hield Overmars wel woord door mee te werken bij een vertrek van Ziyech, als een topclub zich zou melden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen