Juventus worstelt zich naar gunstige uitgangspositie

13 februari 2020, 22:56

Juventus heeft donderdagavond een belangrijke stap richting de eindstrijd van de Coppa Italia gezet. Op bezoek bij AC Milan speelde de Oude Dame niet groots, maar sleepte het in de slotfase toch nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Vlak voor tijd benutte Cristiano Ronaldo een zelf versierde strafschop, waarmee hij zijn ploeg een gunstige uitgangspositie bezorgde voor de return in de halve finale.

Juventus begon het duel met Matthijs de Ligt in de basis. De Nederlandse verdediger kreeg samen met Leonardo Bonucci die zware taak om Zlatan Ibrahimovic af te stoppen. Sinds de komst van de Zweedse spits leeft AC Milan op. Afgelopen weekend maakte de gevallen grootmacht een prima indruk tegen Inter, maar na een ijzersterke eerste helft ging het helemaal mis, met een 4-2 nederlaag tot gevolg.

Ook tegen Juventus maakte AC Milan donderdag een goede indruk. Zo kreeg de thuisploeg voor rust mogelijkheden via onder meer Rebic, Davide Calabria en Ibrahimovic. De Zweedse aanvaller liet zich ook gelden met een gemene overtreding op De Ligt. In een luchtduel gaf de spits met zijn arm een tik aan de oud-Ajacied. Dat leverde hem een terechte gele kaart op.

Het eerste doelpunt in het tweeluik viel na een uur spelen. Een voorzet van Samu Castillejo vloog over Ibrahimovic en De Ligt en kwam terecht bij Rebic, die met een slimme voetbeweging Gianluigi Buffon verschalkte. Tien minuten later moest de thuisploeg met een man minder verder nadat verdediger Theo Hernández zijn tweede gele kaart kreeg.

Het leek Milan niet te deren, want van Juventus had het lang weinig te vrezen. De club uit Turijn had weliswaar veel balbezit, maar creëerde nauwelijks kansen. Toch viel vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de 1-1. Ronaldo probeerde met een omhaal te scoren, maar schoot de bal tegen de hand van Calabria. Na inmenging van de VAR werd Juventus een penalty toegekend, die onberispelijk tegen de touwen werd geschoten door Ronaldo.

De beslissing in de halve finale valt begin maart. Dan nemen in Turijn de teams het nog een keer tegen elkaar op. In de return kan Milan geen beroep doen op Ibrahimovic en Hernández, die dan beiden geschorst zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen