Ødegaard neemt Real Sociedad ook in halve finale bij de hand

13 februari 2020, 23:45   Bijgewerkt: 14 februari 2020, 15:01

Real Sociedad heeft donderdagavond een eerste stap gezet richting de finale van de Copa del Rey. Voor eigen publiek was de Baskische club met 2-1 te sterk voor stuntploeg CD Mirandés. Martin Ødegaard, eerder in het bekertoernooi ook al belangrijk voor zijn club, maakte de winnende goal.

Ødegaard was in de achtste finale tegen Osasuna (3-1) en in de kwartfinale tegen Real Madrid (3-4) ook al trefzeker. Niet hij, maar teamgenoot Mikel Oyarzabal opende donderdagavond al na negen minuten de score. Vanaf de strafschopstip schoot hij de 1-0 binnen. Mirandés, dat in het toernooi Celta de Vigo, Sevilla én Villarreal uitschakelde, knokte zich daarna terug tot 1-1.

Het lukte Real Sociedad nog voor rust om zich een redelijke uitgangspositie te verschaffen. Nadat de doelman van Mirandés twee schoten had gekeerd, schoot Ødegaard in de rebound raak. Op woensdag 4 maart nemen de teams het nog een keer tegen elkaar op. Maakt Real Sociedad het karwei af, dan is in de finale mogelijk aartsrivaal Athletic Bilbao de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen