García steunt Boschker: "Voor hem het moeilijkst"

14 februari 2020, 16:30   Bijgewerkt: 14 februari 2020, 17:06

Gonzalo García springt in de bres voor Sander Boschker, die onder vuur ligt vanwege zijn uitspraken over Wout Brama. De keeperstrainer van FC Twente liet zich na de verloren wedstrijd tegen FC Emmen (2-0) negatief uit over de 33-jarige middenvelder. Woensdag werd een standbeeld van Boschker voor de hoofdingang van de Grolsch Veste ingepakt met vuilniszakken.

García, die Brama overigens voor komend weekend tegen AZ weer heeft opgenomen in de wedstrijdselectie, betreurt de gang van zaken. "Het is jammer wat er is gebeurd. Het is voor niemand mooi, helemaal niet voor Sander. Ik ken hem als een man die van de club houdt. Voor Sander is het het moeilijkst, maar dit is de situatie", vertelt hij tegen FOX Sports. Was het wel slim van Boschker om die uitspraken te doen? "Moet hij dan tricky zijn? Is het slim om tricky te zijn?", countert de coach.

Via RTV Oost lekte woensdag een opname waarin Boschker hard uithaalde naar Brama. "De jongens hebben geen vertrouwen, dat komt ook mede door Wout Brama. Wout denkt echt dat hij hier dé man is. Als jullie elke keer zo zingen, gaat hij daar nog meer in geloven Hij beïnvloedt jongens door zijn manier van praten en zijn gedrag. Hij vindt dat hij moet spelen en dan is hij heel cynisch. Andere jongens gaan daar niet beter door spelen. Wout is niet de redder, de man zoals jullie hem zien", zei hij onder meer.

Diezelfde dag nog kwam Twente met een statement. Daarin maakte de club duidelijk dat er niemand vertrekt en alleen het clubbelang telt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen