FC Groningen speelt voor het eerst met huurling Redan in de basis

14 februari 2020, 18:11

Daishawn Redan staat voor zijn basisdebuut bij FC Groningen. De van Hertha BSC gehuurde spits speelt in plaats van Romano Postema, achter wie tevens een vraagteken staat. "Redan is agressiever in de duels en heeft op dit moment ook wat meer body en power", aldus trainer Danny Buijs, twee dagen voor de uitwedstrijd tegen Sparta.

"Hij neemt een jaar leeftijd meer en de ervaring van zijn vorige buitenlandse clubs en diverse voetbalculturen mee in zijn bagage", vervolgt Buijs op het clubkanaal van Groningen. "Waar Redan meer opportunistisch is in zijn loopacties, lijkt Postema zich juist al vaker meer bewust van de te kiezen positie. Ze hebben dus overeenkomsten, maar ook duidelijk verschillende kwaliteiten."

Van de aanstaande tegenstander heeft Buijs een hoge pet op. "Ze doen het met name in eigen huis goed en pakken veel punten. Wij zullen een goede dag moeten hebben om een resultaat te halen, maar weten ook dat geen enkele ploeg in de Eredivisie het fijn vindt om tegen ons te spelen. Wij weten waar onze kansen liggen en zullen de tactische afspraken goed moeten uitvoeren om het Sparta zondagmiddag zo lastig mogelijk te maken."

Lees ook: Sparta kruipt in underdogrol: "FC Groningen is op papier sterker"

Naast Postema is Ajdin Hrustic met liesklachten ook een twijfelgeval. Gabriel Gudmundsson, Mo El Hankouri en Thijs Dallinga zijn er sowieso nog niet bij op Het Kasteel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen