FC Volendam maakt pas op de plaats in titelstrijd

14 februari 2020, 22:17

FC Volendam heeft zichzelf wederom geen goede dienst bewezen. Net als vorige week werd er met 1-1 gelijkgespeeld, nu tegen Telstar. Koploper Cambuur won nipt van Almere City met 0-1 en ook concurrent De Graafschap sloot de wedstrijd tegen Roda JC winnend af: 2-0. Hierdoor staat Volendam nu zes punten achter Cambuur.

Almere City – SC Cambuur 0-1

Cambuur wist dat het zich, ongeacht de uitslag, nog minimaal een week koploper mocht noemen. Kort na de winterstop verloren de Friezen tweemaal waardoor ze zelfs even de koppositie kwijt waren aan Jong Ajax, maar door vervolgens in drie duels te triomferen, was het gat met de naaste concurrenten inmiddels opgelopen naar vier punten. Deze zegereeks diende tegen nummer acht Almere City een vervolg te krijgen. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan; in een moeizame eerste helft kreeg het publiek slechts één moment van opwinding voorgeschoteld. Doelman Joshua Smits speelde per abuis Jarchinio Antonia in de voeten, die op zijn beurt ook deelde in de malaise door voor leeg doel naast te schieten.

Dat maakte hij na rust ruimschoots goed door met een flankbal Giovanni Korte te bedienen. Vanuit de volley schoot de buitenspeler zijn ploeg op voorsprong. Daarna nam Almere City het betere van het spel over en creëerde hier en daar wat kansen. Thomas Verheydt was net voor tijd nog dichtbij maar wist het net niet te vinden waardoor de wedstrijd in 0-1 eindigde.

FC Volendam – Telstar 1-1

Ondanks dat de teller van ongeslagen wedstrijden op rij vorige week op veertien is komen te staan, hield Volendam een bittere nasmaak over aan de wedstrijd tegen Jong AZ. Lang leken zij af te stevenen op een driepunter, maar als een gezouten Volendamse paling glibberde de winst in de laatste minuten uit de handen van Wim Jonk. Daardoor werd het dringen geblazen op de plekken achter Cambuur; Jong Ajax, De Graafschap en Volendam kwamen op een puntentotaal van 50 te staan. Ook tegenstander Telstar had iets goed te maken, zij verloren vorige week met maar liefst 1-7 tegen NEC.

De gretigheid kwam als eerst tot uiting bij FC Volendam. Zij schoten uit de startblokken met een razendsnelle eigen goal van Shayne Pattynama. Hij gleed een voorzet vanaf links ongelukkig achter zijn eigen doelman. Daarna leek Telstar wakker te worden en kon behoorlijk weerstand bieden. Na een klein halfuur zag Frank Korpershoek zijn afstandspoging de paal schampen, maar dat bleek een voorbode voor het volgende doelpunt. Pattynama herstelde zich met een puntgave assist op Glynor Plet die zodoende de 1-1 op het scorebord schoot, wat tevens de eindstand betekende. Daarmee ziet Volendam de achterstand met Cambuur oplopen en doet het de titelaspiraties (tijdelijk) in de ijskast.

De Graafschap – Roda JC 2-0

Evenals Volendam dreigde ook De Graafschap vorige week belangrijke punten te morsen in de titelstrijd. De ploeg van Mike Snoei deed echter waar zij inmiddels een sterrenstatus in hebben verworven; op wonderbaarlijke wijze ontsnappen. Drie minuten voor tijd keken De Superboeren nog tegen een achterstand aan, maar toch werd de volle buit meegenomen naar Doetinchem. Dat was dit seizoen al de vijfde keer dat het puntenaantal positief werd beïnvloed door een goal in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Om de stalen zenuwen van de supporters niet nogmaals op de proef te stellen, wilden zij tegen laagvlieger Roda JC het lot al eerder beslechten.

De Kerkraders leken daar in de eerste helft ook wel bij te willen helpen. Centrale verdediger Richard Jensen gleed binnen vijf minuten de bal op de eigen paal en ook Sven Blummel kreeg een goede kans toen hij zijn tegenstander buitenom passeerde en nipt voorlangs schoot. Na de onderbreking begon De Graafschap net zoals ze het eerste bedrijf begonnen; met een bal op de paal. Stef Nijland werd volledig vrijgelaten maar werkte de hoge voorzet vanaf dichtbij tegen het houtwerk. Niet veel later opende invaller Mohamed Hamdaoui dan toch de score nadat hij naar binnen trok en de korte hoek vond. Net voor tijd besliste Callum Slattery de wedstrijd door op aangeven van Ralf Seuntjens de 2-0 in de verre hoek te schieten. Door de overwinning staat De Graafschap nu twee punten voor op Volendam.

Overige uitslagen:

Excelsior – Jong AZ 3-3

FC Den Bosch – Jong Utrecht 3-2

FC Eindhoven – Jong PSV 1-1

NEC – Helmond Sport 2-0

TOP Oss – FC Dordrecht 1-3

Resterend programma:

MVV – Go Ahead Eagles (zondag 14:30)

Jong Ajax - NAC (maandag 20:00)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen