Borussia Dortmund laat Eintracht Frankfurt volstrekt kansloos

14 februari 2020, 22:24

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond een klinkende zege geboekt op Eintracht Frankfurt. Bas Dost, na drie dagen terug van maag- en darmklachten, kon daar als invaller niets aan doen. Dortmund liet Frankfurt kansloos: 4-0. Ook Erling Haland pikte weer een doelpunt mee.

Dortmund toonde zich voor de rust heer en meester. De thuisploeg dicteerde en de gasten uit Frankfurt, die sowieso slecht presteren in uitwedstrijden, keken toe. Het eerste wapenfeit liet Raphaël Guerreiro noteren. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Even later was het alsnog raak voor Dortmund. Rand zestien schoot Lukasz Piszczek netjes raak in de hoek. Voor de verdediger betekende dit zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

Om aanvallend meer een voet aan de grond te krijgen, werd Dost gebracht bij Frankfurt. De goede bedoelingen van die wissel konden rap geparkeerd worden. De 2-0 van Dortmund liet slechts vier minuten op zich wachten. Jadon Sancho profiteerde van de ruimte en verdubbelde de voorsprong. Tot dan toe kwam Erling Haland nog niet voor in het verhaal.

Dat veranderde in de 54ste minuut. Achraf Hakimi passeerde aan de zijkant zijn tegenstander en in de zestien bediende hij Haland voor zijn achtste voor Dortmund. Een kwartier voor het einde bepaalde Guerreiro de eindstand op 0-4. Smet op de zege was het geblesseerd uitvallen van Emre Can. Voor Dortmund is het te hopen dat hij tijdig hersteld is voor het Champions League-duel van dinsdag met Paris Saint-Germain.