Eredivisie Vrouwen: Ajax ontsnapt aan valse herstart, PSV wint

14 februari 2020, 23:31

Ajax Vrouwen is ternauwernood ontsnapt aan een valse herstart van de competitie. Diep in blessuretijd stelden de Amsterdammers de zege op ADO Den Haag veilig. Koploper PSV kende een eenvoudige avond op bezoek bij Excelsior Barendrecht: 1-5.

Ajax - ADO Den Haag 1-0

Voor Ajax begon vandaag de tweede seizoenshelft nadat het duel van vorige week zondag met FC Twente werd afgelast. Ajax moest zichtbaar op gang komen tegen de nummer vijf van de competitie. Het zag er zelfs naar uit doelpuntloos zouden remiseren, hoewel beide ploegen goede mogelijkheden hadden om te scoren. Maar Marjolijn van den Bighelaar voorkwam een teleurstelling. In de 92ste minuut hielp zij Ajax alsnog aan een overwinning.

Excelsior Barendrecht - PSV 1-5

PSV kende geen enkele problemen met hekkensluiter Excelsior Barendrecht. De Eindhovenaren beslisten het duel rond de rust. Vlak voordat beide ploegen aan de thee gingen, tikte Jeslynn Kuijpers de 0-1 binnen. Joëlle Smits verdubbelde vroeg in de eerste helft de voorsprong van PSV. Smits maakte ook nog een tweede, wat haar een record opleverde. Nog nooit was een PSV-speelster zo trefzeker in één seizoen. Voor Smits staat de teller al op 22 doelpunten. De andere doelpunten van PSV werden gemaakt door Aniek Nouwen en Dana Foederer, die haar eerste maakte voor PSV.