Jans: "Ik ben inderdaad wat onhandig geweest"

15 februari 2020, 09:04   Bijgewerkt: 15 februari 2020, 09:47

Ron Jans is kapot van de rel die rondom hem is ontstaan. Naar de trainer van FC Cincinnati loopt een onderzoek wegens racistisch taalgebruik. Bij het meezingen van een liedje in de kleedkamer gebruikte Jans naar verluidt het N-woord (nigger), wat in de Verenigde Staten zeer beladen is. "Ik ben inderdaad wat onhandig geweest door een stukje tekst mee te zingen. Maar nu wordt van iets onhandigs iets heel groots gemaakt", aldus Jans, die zijn werkzaamheden gedurende het onderzoek neerlegt.

In zijn reactie tegenover het Algemeen Dagblad wil Jans vooral één ding benadrukken: "Ik haat slavernij, discriminatie en racisme. Als ik kan helpen dat te bestrijden in de samenleving, dan doe ik heel graag mee. Ik heb onder meer het Apartheid Museum bezocht, heb veel films en boeken over dit onderwerp gekeken en gelezen." Over het voorval kan Jans vanwege het onderzoek niet inhoudelijk reageren. "Dat is me afgeraden door de club, van wie ik overigens heel veel steun ontvang: van de directie, stafleden en spelers. Daar ben ik wel heel blij mee."

Lees ook: Jans zit in de problemen: onderzoek naar racistisch taalgebruik

Ongeacht de uitkomst van het onderzoek, Jans voelt zich niet schuldig. "Ik heb zelf veel hiphop-nummers in mijn playlist staan. Maar het nummer dat in de kleedkamer werd afgespeeld kende ik niet. Ik voel me niet schuldig. Want ik bén geen racist. Wat ik heb gedaan is in Amerika toch enigszins onhandig. Maar tussen een onhandige actie en wat er nu allemaal gebeurt – dat is niet te bevatten. Ik vind het echt hartstikke jammer, want ik heb het enorm naar mijn zin in Amerika. Deze hele situatie voelt gewoon zó vreemd aan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen