Weghorst toont zijn klasse met hattrick en pijnigt zo Schreuder

15 februari 2020, 17:29

Dankzij een fenomenaal optreden van Wout Weghorst heeft VFL Wolfsburg een belangrijke uitzege geboekt bij Hoffenheim. De Nederlandse spits maakte in duel met trainer Alfred Schreuder een hattrick en schonk zijn ploeg daarmee de overwinning (2-3). In Leipzig heroverde RB Leizpig in ieder geval voor even de koppositie door te winnen van Werder Bremen.

Hoffenheim – VFL Wolfsburg: 2-3

Wout Weghorst is op weg naar zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen. De Nederlandse spits van VFL Wolfsburg was met drie doelpunten ontzettend belangrijk voor de bezoekers, die dankzij de Nederlander met een resultaat Hoffenheim verlieten. In de 18e en 52e minuut benutte Weghorst een strafschop, waardoor hij de bezoekers net zo vaak op voorsprong wist te zetten. En twintig minuten voor tijd maakte hij middels een velddoelpunt zijn derde van de middag.

De gastheren van Alfred Schreuder toonden tussen de Weghorst-show door karakter en kwamen via Christop Baumgartner en – na wederom een pingel, na een overtreding van Weghorst  – Andrej Kramaric terug tot 2-2. De derde van Weghorst, op aangeven van Maximilian Arnold, kwam de thuisploeg niet meer te boven. Weghorst heeft er dit seizoen al elf gemaakt en ligt op koers voor een verbetering van zijn totaal van vorig seizoen. Toen stond hij na 34 duels op 17 goals.

Door de overwinning kruipt Wolfsburg richting de Europese tickets, al moet het nog een inhaalslag maken. Maar met een Weghorst in vorm is alles mogelijk, zo bleek tegen Hoffenheim.

RB Leipzig – Werder Bremen: 3-0

RB Leizpig kende in eigen huis een makkelijke middag tegen het zeer zwakke Werder Bremen. De nummer voorlaatst van de Bundesliga kwam, met Davy Klaassen op het middenveld, geen moment in de buurt van een resultaat. Via Lukas Klostermann, Patrick Schick en Nordi Mukiele liep de thuisploeg uit naar ene simpele 3-0 zege en is het weer voor even koploper in de Bundesliga.

Union Berlin – Bayer Leverkusen: 2-3

Peter Bosz kwam met zijn Bayer Leverkusen in de Duitse hoofdstad een snelle achterstand te boven. Leverkusen zag Union Berlin via Christian Gentner na zeven minuten op voorsprong komen. Een kwartier later maakte Kai Havertz de schade ongedaan, waarna Moussa Diaby kort voor tijd een vrij onverdiende overwinning veilig leek te stekken. In de slotfase incasseerde het alsnog een terechte 2-2, maar dankzij de winnende van Bellarabi in de vierde minuut van de blessuretijd zegevierde Leverkusen alsnog en staat het vierde in de Bundesliga.