Koploper Liverpool knokt en wint ook bij Norwich City

15 februari 2020, 20:35

Een nieuwe zege voor Liverpool in de Premier League. De ongenaakbare koplopers van de Engelse competitie rekenden ook af met hekkensluiter Norwich City. Dat ging buiten Liverpool echter een stuk moeilijker dan gedacht: 0-1.

Na zestien achtereenvolgende overwinningen in de competitie heeft Liverpool een ongelooflijk grote marge ten opzichte van de concurrentie opgebouwd. Het had voorafgaand aan het duel een voorsprong van 55 punten op nummer laatst Norwich. Ter vergelijking: geen enkele andere club in de Premier League heeft überhaupt al 55 punten verzameld.

Ook op Carrow Road, waar de promovendus aan het begin van het seizoen nog won van Manchester City, was Liverpool de betere ploeg en kreeg het kansen op de openingstreffer. Tim Krul stond echter op zijn post en de ploeg van basisspelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hadden moeite met de stugge verdediging van Norwich. De thuisploeg kreeg welgeteld een kans, maar Alisson Becker tikte de bal vlak voor de inkomende Teemu Pukki weg.

Mané de verlosser

Na een uur greep Jürgen Klopp en bracht hij onder meer Sadio Mané binnen de lijnen. Een klein kwartier voor tijd werd de Senegalees de man van de wedstrijd. Op aangeven van Jordan Henderson wist de buitenspeler zijn honderdste Premier League-goal te maken. En het betekende bovenal de 25e zege in 26 competitieduels dit seizoen. Zodoende staat Liverpool op 76 punten, liefst 25 meer dan nummer twee Manchester City.

Fortuna Düsseldorf – Borussia Mönchengladbach: 1-4

In Duitsland kende Borussia Mönchengladbach een makkelijke avond tegen Fortuna Düsseldorf. De nummer vier van de Bundesliga zegevierde met 1-4. Pas in de tweede helft wisten de bezoekers afstand te nemen van de degradatiekandidaat, die nu al vijf duels niet heeft gewonnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen