Sturing: "Als we hadden verloren, was 'crisis' weer gevallen"

16 februari 2020, 15:53

De midweekse nederlaag tegen Ajax in de beker was een teleurstelling voor Vitesse en dus was het voor de Arnhemmers extra lekker dat er zondag wel gewonnen werd van sc Heerenveen (4-2). Trainer Edward Sturing is enigszins opgelucht.

Vitesse won in de Eredivisie drie keer op rij niet en daar kwam ook nog de nederlaag tegen Ajax bij. De zege op Heerenveen was zodoende zeer welkom. "Ik ben niet opgelucht, want het is niet zo dat ik in de rats zat. Maar je wint natuurlijk graag", zegt hij tegen Omroep Gelderland. Vitesse begon uitstekend en kwam met 2-0 voor, maar gaf dat vervolgens ook weer weg. "In het begin zie je hoeveel kwaliteit er in het team zit en hoe goed we kunnen voetballen. Maar als je ziet hoe het in de laatste 15 minuten voor rust terugvalt: het is heel broos."

Vitesse staat nu zesde, maar durft nog niet verder omhoog te kijken. Rechtstreeks Europees voetbal halen is dan ook geen doel op zich. "Nee, zo ver kijk ik niet. We moeten niet na één overwinning zeggen dat we de wereld gaan bestormen, want zo is het ook weer niet. Als we hier hadden verloren, hadden we er heel anders gestaan en was het woord crisis waarschijnlijk weer gevallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen