Son helpt Tottenham in blessuretijd langs Aston Villa

16 februari 2020, 18:28

Aston Villa en Tottenham Hotspur hebben zondag reclame gemaakt voor de Premier League. Beide teams leken op weg naar een terechte 2-2 eindstand, maar Tottenham sloeg in blessuretijd toe. Heung-Min Son hielp de bezoekers in extremis aan de overwinning.

Aston Villa begon met Anwar El Ghazi in de basis uitstekend aan de wedstrijd en drukte Tottenham terug. Steven Bergwijn begon voor het eerst in een uitwedstrijd in de basis bij Tottenham en maakte direct mee hoe het er aan toe gaat in de Premier League. Het was in de beginfase vooral de wedstrijd van Toby Alderweireld. De Belg werkte na negen minuten een bal in eigen doel na goed werk van El Ghazi, maar maakte dat zelf goed door twintig minuten later de gelijkmaker binnen te pegelen.

Tottenham boog het duel vervolgens nog voor rust om door via Son op 1-2 te komen. Hij benutte een penalty na een rebound die gegeven was vanwege een overtreding op Bergwijn. Na de pauze nam de thuisploeg, die zeventiende staat en net boven de streep bivakkeert, het heft weer in handen. Het leidde tot de gelijkmaker van Björn Engels kort na de doelwissel. Hij leek de eindstand te bepalen op 2-2, maar was er zelf schuldig aan dat het 2-3 werd. In de laatste minuut liet hij een lange bal onder zijn voet doorglippen, waardoor Son vrije doortocht kreeg naar de goal. De Zuid-Koreaan bleef koel en hielp Tottenham aan de drie punten. Om tijd te trekken haalde José Mourinho de prima spelende Steven Bergwijn in de 95ste minuut nog naar de kant.

Door de zege staat Tottenham, dat is duels op rij ongeslagen is, nu vijfde met een punt minder dan Chelsea.