Real Madrid laat zege glippen bij rentree van Hazard

16 februari 2020, 23:11

Real Madrid heeft bij de rentree van Eden Hazard een teleurstellend resultaat geboekt. Het elftal van Zinedine Zidane kwam zondagavond in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen degradatiekandidaat Celta de Vigo: 2-2. Daarmee is achtervolger FC Barcelona de koploper tot op een punt genaderd.

Hazard zat sinds eind november in de Madrileense ziekenboeg. De Belg had tweeënhalve maand nodig om te herstellen van een kleine breuk in zijn enkel, die hij opliep in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. Nu de Champions League komende week ontwaakt uit zijn winterslaap, komt de terugkeer van Hazard dan ook zeer gelegen voor de Koninklijke.

Zidane liet zijn sterspeler tegen Celta ruim zeventig minuten meespelen. Met de Rode Duivel in de ploeg dicteerde Real het duel met Celta de Vigo. Lang stuitte de thuisploeg op de defensie van de gasten. Real kwam zelfs op achterstand. Oud-Feyenoorder Fedor Smolov ontsnapte aan de aandacht en zorgde voor een vroege voorsprong.

In de tweede helft leek Real het duel naar zich toe te trekken. Toni Kroos schoot op aangeven van Marcelo de gelijkmaker en bij de 2-1 voor Real speelde Hazard een hoofdrol. De aanvaller versierde in een uitzichtloze situatie nog een strafschop. Volkomen onnodig werd Hazard in de zestien naar de grond gewerkt door doelman Ruben Blanco. Het buitenkansje was een koud kunstje voor Sergio Ramos.

Real dacht de punten in de knip te hebben en begon laks te spelen. Celta rook mogelijkheden en greep die ook met beide handen aan. Invallers Denis Suarez en Santi Mina deden Real de das om. Suarez stak Mina weg in de zestien en gaf laatsgenoemde Thibaut Courtois het nakijken. In de paar minuten die nog over waren, wist Real niet nog een keer de schade te herstellen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!