KNVB geeft Fortuna Sittard gelijk: "Dit is een strafschop"

17 februari 2020, 00:07

Fortuna Sittard heeft reden tot klagen: ook de KNVB vindt dat de Limburgers tegen FC Emmen een penalty hadden verdiend. Een overtreding van Michael Chacon op Amadou Ciss werd niet gezien door Jeroen Manschot (foto) en ook VAR Marc Nagtegaal greep niet in. "Dit is een strafschop", stelt Reinold Wiedemeijer van de KNVB.

"De scheidsrechter zag het wellicht niet. Daarbij kun je je afvragen of hij het niet moet zien", zegt Wiedemeijer tegen FOX Sports. "Maar de VAR heeft alle beelden tot zijn beschikking. Hij had in moeten grijpen." Ook de gelijkmaker van Willem II tegen FC Utrecht leverde consternatie op. Echter mocht de VAR hier niet ingrijpen bij een vermeende overtreding voorafgaand aan het Tilburgse doelpunt. Wiedemeijer onderstreept het verhaal van scheidsrechter Siemen Mulder: er was sprake van een nieuwe aanval en dus kon de videoref niets doen. "De VAR heeft volledig volgens protocol gehandeld."

Lees ook: woeste Fortuna-eigenaar doet beklag over VAR: "Een schande"

De cruciale beslissingen bij Vitesse - sc Heerenveen steunt Wiedemeijer eveneens. De VAR-ingreep om Vitesse een penalty te geven was volgens hem een juiste en ook stond de arbitrage in hun recht om het tweede doelpunt van Bryan Linssen goed te keuren. Aan zijn treffer zat een luchtje van buitenspel. "Als er geen beelden zijn waaruit blijkt dat het wél buitenspel is, moeten we dit lekker door laten gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen