Ajax-legende Barry Hulshoff op 73-jarige leeftijd overleden

17 februari 2020, 17:45   Bijgewerkt: 17 februari 2020, 22:02

Oud-Ajacied Barry Hulshoff is op 73-jarige leeftijd overleden. De voormalig verdediger van het gouden Ajax stierf na een kort ziekbed. Als eerbetoon houdt Jong Ajax maandagavond, voorafgaand aan het competitieduel met NAC Breda, een minuut stilte. Alle Ajax-ploegen spelen deze week ook met rouwbanden. De wijze waarop Ajax 1 stilstaat bij het overlijden, wordt nog bepaald.

Ajax heeft veel aan Hulshoff te danken. Hij was onderdeel van de succesvolle jaren zeventig. Hulshoff behoorde tot de steunpilaren van het Ajax dat in 1971, 1972 en 1973 de Europa Cup 1 won. Ook werd Hulshoff maar liefst zes keer landskampioen. Daarnaast schopte hij het tot international. Hulshoff speelde veertien interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij maar liefst zes keer scoorde. Hulshoff speelde in 1977 zijn laatste wedstrijd voor Ajax. De laatste twee seizoenen van zijn carrière speelde het Ajax-boegbeeld voor MVV.

Hulshoff bleef in de voetbalwereld werkzaam. Hij trainde diverse clubs in België. In 1988 had Hulshoff zelfs Ajax kort onder zijn hoede. De ex-topverdediger kwam samen met Spitz Kohn en Bob Haarms voor de groep te staan nadat Johan Cruijff vanwege een conflict vertrok. Als technisch directeur werkte Hulshoff nog bij Willem II en Ajax America. De laatste jaren begeleidde en adviseerde hij Matthijs de Ligt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen