Jong Ajax geeft het weg tegen NAC, blessure Mazraoui

17 februari 2020, 22:03

Een volgende tegenvaller voor Jong Ajax: na 7-2 nederlaag van vorige week tegen Jong FC Utrecht verspeelden de Amsterdamse beloften maandag tegen NAC Breda een 2-0 voorsprong en bleef het opnieuw met lege handen achter. De Amsterdamse beloften moesten met 2-4 buigen voor de bekerstuntploeg. Daarnaast viel Noussair Mazraoui ook nog geblesseerd uit.

Voor Mazraoui waren het zijn eerste minuten voor Jong Ajax sinds 2018. Kik Pierie en Jurgen Ekkelenkamp waren twee andere 'grote' namen in de basis. Met hen leken de Amsterdammers een eenvoudige avond tegemoet te gaan. Jong Ajax overleefde de kansenregen van NAC in de beginfase en deed daarna wat de Bredanaars nalieten: scoren.

Danilo kopte in de negentiende minuut een voorzet van Naci Ünuvar binnen en daarna greep Brian Brobbey een hoofdrol. Hij moest daarvoor wel even op gang komen. Brobbey kreeg voor een leeg doel een niet te missen kans. Maar van dichtbij schoot de achttienjarige spits over. Maar het Ajax-talent herstelde zich snel. Een paar minuten later tikte hij op aangeven van Ekkelenkamp bij de tweede paal alsnog binnen.

Er leek voor Jong Ajax geen vuiltje aan de lucht. Maar een aansluitingstreffer vlak voor rust door Finn Stokkers liet het duel al voorzichtig kantelen. In de tweede helft namen de problemen voor Jong Ajax steeds meer toe. NAC kwam goed uit de kleedkamer en beloonde dat met een mooie gelijkmaker: een halve omhaal van Mounir El Allouchi betekende de 2-2.

Bij die domper bleef het niet voor de thuisploeg. Mazraoui moest zich geblesseerd laten vervangen. De rechtsback leek last te hebben van zijn enkel en is dat geen goed nieuws voor Erik ten Hag richting het Europese duel met Getafe. Jong Ajax moest ook nog toestaan dat NAC er met de volle buit vandoor ging. Nota bene Jordan van der Gaag deed het elftal van zijn vader Mitchell van der Gaag de das om. Van der Gaag junior kreeg de bal in zijn voeten na slecht keeperswerk van Dominik Kotarski. De doelman deed NAC ook nog de 2-4 cadeau. Ver vanuit zijn doel leverde hij in bij El Allouchi en kon de middenvelder de bal in het lege doel werken, waarmee de nederlaag voor Jong Ajax een feit was.