Van de Beek hoopt op nieuw succes in de Europa League

18 februari 2020, 08:15

Donny van de Beek merkt dat de spelers van Ajax erop gebrand zijn om ook dit seizoen furore te maken in Europa. Hoewel de Amsterdammers uit de Champions League werden gespeeld, droomt de middenvelder van een verbetering van de prestaties in 2017 – toen de finale van de Europa League werd behaald. "Dat zit bij iedereen nog wel in het achterhoofd."

Dat vertelt hij op het clubkanaal van Ajax. "We willen zo ver mogelijk komen in de Europa League. In de Champions League zat het niet mee dit seizoen", blikt de middenvelder kort terug op de verloren poulefase. Revanche voor een kleine drie seizoenen geleden is er wel, toen de eindstrijd werd verloren. "Dat toernooi leefde echt in het team. Iedereen vond het geweldig."

Uiteindelijk was het Manchester United van José Mourinho te sterk in de finale. "We baalden ontzettend, al speelden we niet ons beste spel", erkende Van de Beek. "Dus we hadden niet veel meer verdiend, maar we zijn ver gekomen en hebben ervan geleerd." Destijds kwam hijzelf bovendien nog vaak vanaf de bank. "Toen zat ik er net tegenaan en ik maakte m'n minuten." 

Toch wil Van de Beek zich eerst volledig richten op de eerstvolgende horde Getafe, wat een zeer vervelende opponent is voor Ajax. "Dat is gewoon een sterke tegenstander, die een heel goed seizoen heeft. We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstijd kijken en dat begint in de eerste ronde. We gaan alles geven om zo ver mogelijk te komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen