Blind dankbaar voor steun fans: "Kan emotioneel worden"

18 februari 2020, 13:51

Daley Blind maakte zondagmiddag na een langdurige afwezigheid zijn rentree in de Johan Cruijff ArenA met zijn invalbeurt tegen RKC Waalwijk. Ondanks dat hij tegen Vitesse in de KNVB Beker al minuten had gemaakt namens Ajax, was ook dit optreden speciaal, met name vanwege het onthaal van de eigen fans. "Het doet me uiteraard goed als het hele stadion met me meeleeft en achter mij staat. Daar kan ik op zo'n moment wel emotioneel van worden."

Dat vertelt hij tegenover Ajax Life over zijn eerste minuten terug in zijn eigen stadion. Blind viel in in een wedstrijd die niet hoogstaand was, mede omdat Ajax al vrij snel de punten in de tas had tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. "Ondanks dat we dat niet wilden, hadden we inderdaad misschien onbewust in ons achterhoofd dat er zware wedstrijden op het programma staan, waardoor we gas terugnamen", zei Blind over de 3-0 zege op RKC Waalwijk.

Komende donderdag speelt Ajax tegen Getafe in de Europa League, ook een zware wedstrijd voor de Amsterdammers. Blind heeft Frenkie de Jong, actief bij FC Barcelona – dat afgelopen weekend met moeite won -, nog niet om hulp gevraagd. "De trainer heeft de tegenstander alvast goed geanalyseerd, dus daar komen we snel op terug. Het is in ieder geval wel duidelijk dat het een lastige tegenstander zal zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen