Menzo steunt blunderende Varela: "Hij kan echt wel wat"

19 februari 2020, 08:57

Stanley Menzo vindt dat de ophef over Bruno Varela in het doel bij Ajax te veel wordt overdreven. De voormalig keeper van Oranje en de Amsterdammers denkt dat de stand-in van de geschorste Andre Onana wel degelijk wat kan. "Hij speelde slecht tegen Jong FC Utrecht. Dat is duidelijk. Maar hij is de tweede keeper van Ajax. Dat ben je niet zomaar, dan kun je echt wel wat."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Je moet het totaalplaatje bekijken. Hoe ligt hij in de groep? Hoe traint hij? Welk vertrouwen krijgt hij van de ploeg? Aan de hand daarvan maak je als trainer jouw keuzes. Maar er wordt van buitenaf – zonder kennis van zaken – de vraag gesteld of hij wel moet spelen", vindt Menzo de kritiek vooralsnog overdreven.

Lees ookTen Hag schept duidelijkheid: Varela keept tegen Getafe

Volgens hem is het zaak voor Varela om rustig te blijven, ondanks zijn blunders tegen Jong FC Utrecht. "Hij moet daar zo snel mogelijk overheen stappen, op zijn eigen kwaliteiten vertrouwen en dóór. Iedereen gaat op zijn eigen manier om met druk. Je kan op mentaal gebied iemand in de arm nemen die je laat ontspannen, die de druk weghaalt", stelt Menzo. "Ik vind het verstandig dat Erik ten Hag na Ajax-RKC al heeft uitgesproken dat Varela keept. Hij heeft waarschijnlijk geconstateerd dat Bruno goed met de druk omgaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen