Van der Werff bevestigt: "Jans zong mee en zei dat woord"

19 februari 2020, 19:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens de Amerikaanse spelersvakbond MLSPA klopt er helemaal niks van het verhaal dat Ron Jans het n-woord heeft gebruikt bij het meezingen van een hiphopnummer. Maikel van der Werff, als speler van FC Cincinnati een een 'ooggetuige', bevestigt echter het verhaal van de opgestapte trainer. "In de kleedkamer stond muziek op en in dat rapnummer kwam vaak het n-woord voorbij. Jans zong mee en zei dus ook dat woord", vertelt de verdediger aan de NOS.

De MLSPA beschuldigde Jans ervan pogingen te hebben ondernomen om de publieke opinie te manipuleren met valse verhalen en strategische lekken naar de pers. 'Het verhaal over het meezingen van een raplied is bijvoorbeeld helemaal onjuist, ondanks recente beweringen van de voormalige coach van Cincinnati', stond onder meer in een verklaring van de Amerikaanse spelersvakbond.

Wat Jans 'lekte', klopt echter volgens Van der Werff. "Een speler ging toen naar hem toe en vertelde dat het gebruik van dat woord hier gevoelig ligt. Dat begreep Ron. Hij bood direct zijn excuses aan en dat werd geaccepteerd. Later is er blijkbaar iemand geweest die daar een klacht over heeft ingediend", aldus de verdediger. "Op basis van wat ik weet, wat ik heb gezien en van wat ik heb gehoord, is het niet terecht dat hij nu weg is. De verbazing in de spelersgroep is ook groot. Iedereen heeft zoiets van: wat is dit allemaal?"

Speech

In oktober zou Jans na het bezoeken van slavernijmonumenten ongepaste opmerkingen hebben gemaakt over het slavernijverleden. Zijn speech, waarin hij zijn spelersgroep iets wilde bijbrengen over het met omgaan met tegenslagen, viel naar verluidt niet goed. "Jans gaf een soort van opheldering over de geschiedenis en de slavernij in Washington, waar we tegen speelden. Ik weet er het fijne niet meer van, maar hij benoemde slavernij. Ik hoorde later dat het een onderwerp is waar je niet snel over begint hier. Dat begrijp ik uit respect, maar ik ben ook van mening dat als je je als speler beledigd voelt, je dat meldt en bespreekbaar maakt."

Van der Werff merkte niet direct dat de speech iets met de groep deed. "Ik heb er ook niemand over gehoord. Dat komt allemaal nu pas aan de orde. Het lijkt erop dat er het een en ander achter de rug van Jans om is gegaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen