Ten Hag: "Morgen wordt gevraagd, zo niet geëist om slim te zijn"

19 februari 2020, 20:05   Bijgewerkt: 19 februari 2020, 20:11

Ajax neem het donderdag in de Europa League op tegen Getafe, dat bekend staat om zijn harde speelstijl. Erik ten Hag realiseert zich dat de Amsterdammers daar niet alleen mooi en verzorgd voetbal tegenover kunnen stellen. Op de afsluitende persconferentie voor de wedstrijd in Spanje gaat de trainer ook in op vragen over Hakim Ziyech, Daley Blind en Bruno Varela.

Volgens Ten Hag weten zijn spelers heel goed wat er donderdag van ze wordt gevraagd. "In Europa moet je heel goed zijn om een goed resultaat te behalen. Onze speelwijze en principes zijn heel duidelijk. Spelers zijn aan het terugkomen en ik denk dat er progressie in zit. Nu kunnen we richting het voorjaar naar onze topvorm groeien", begint hij.

Om Getafe te bestrijden, zal Ajax niet altijd de opbouw van achteruit hanteren. "Soms moeten we andere middelen gebruiken, zoals de lange bal spelen. Het gaat erom dat spelers herkennen wanneer ze de lange bal moeten spelen en wanneer ze er onderuit kunnen voetballen. Morgen wordt gevraagd, zo niet geëist om slim te zijn."

Ziyech en Blind deden afgelopen weekend een helft mee. Kunnen zij tegen Getafe de hele wedstrijd spelen? "Ze maken fysiek gezien grote stappen de laatste veertien dagen. Ze hebben weer 45 minuten gespeeld, hebben heel goed kunnen trainen en worden steeds sterker. We zullen zien of ze 90 minuten kunnen spelen en of ze beginnen."

Varela

Door de afwezigheid van André Onana keept Bruno Varela tegen Getafe. Hij maakte onlangs bij Jong Ajax een belabberde indruk. "We hebben over zijn optreden gesproken. Dat het niet goed was, weet hij zelf ook. Hij weet ook dat hij vele malen beter kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen