Eerste twee CL-treffers Hateboer helpen Atalanta langs Valencia

19 februari 2020, 23:22   Bijgewerkt: 19 februari 2020, 23:39

Een droomavond voor Hans Hateboer: dankzij zijn eerste twee Champions League-doelpunten staat Atalanta met anderhalf been in de kwartfinale. De Italianen wonnen woensdagavond met maar liefst 4-1 van Valencia. De debutant deed dat in San Siro, omdat het eigen stadion gerenoveerd wordt. Hateboer werd bovendien nog gekroond tot man of the match.

Voor de Italianen begon de eerste helft voortvarend. Valencia, waar Jasper Cillessen na een blessure terugkeerde op de bank, werd overrompeld door een fel Atalanta en dit resulteerde direct in een grote kans. Na acht minuten was het namelijk Mario Pasalic die op alleen het doel af ging, maar hij stuitte op Jaume Domenech. De Valencia-doelman gaf een fantastisch antwoord op de inzet van de middenvelder en zo bleef de brilstand op het bord staan.

{image[339847][right-half][]}Hateboer

In de fase die hierop volgde deed Valencia tevergeefs pogingen om aan het voetballen te komen. Keer op keer stuitte de ploeg van Albert Celades op de compacte defensie van Atalanta, dat er vervolgens razendsnel uitkwam. Zo ook in de zestiende minuut toen het creatieve meesterbrein van Atalanta, Alejandro 'Papu' Gomez, de bal panklaar legde voor Hans Hateboer. De Nederlandse rechtsback hoefde de bal alleen maar binnen te schuiven en tekende daarmee voor zijn eerste Champions League-goal.

Het half uur wat hierop volgde, speelde zichzelf voornamelijk af op het middenveld en was aan beide kanten slordig. Dit resulteerde zich in mogelijkheden over en weer. Toch was het Atalanta dat opnieuw een kans benutte en daarmee de voorsprong verdubbelde. Josip Ilicic plaatste in de 43e minuut de bal op prachtige wijze in de verre hoek. Na rust kwam Valencia iets feller uit de kleedkamer, wat zorgde voor een iets minder dominant Atalanta. Toch kwam de ploeg geen enkel moment in de problemen. Na 58 minuten was het dan ook opnieuw raak toen Remo Freuler vanaf de rand van het strafschopgebied de bal fantastisch in de verre hoek krulde.

Direct daarna was daar toch het uitdoelpunt voor Valencia toen Denis Cheryshev met zijn eerste balcontact de 4-1 binnen schoot. Maar de Spanjaarden konden niet verder doorstoten en Atalanta leek het wel prima te vinden. Probleemloos trok de thuisploeg de royale zege over de streek en kan het de volgende ronde ruiken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen