Barcelona strikt Braithwaite als dispensatieaankoop

20 februari 2020, 11:32

FC Barcelona heeft zijn vurig gewenste aanvaller binnen. Martin Braithwaite komt per direct over van Leganes, dat voor hem ook weer een vervanger mag halen. De 28-jarige Deen heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van 2024 aan Barça verbindt. De Catalanen betalen achttien miljoen euro voor Braithwaite. Hij mag alleen in La Liga spelen en is dus niet inzetbaar in de Champions League.

Barcelona mocht buiten de transferperiode om nog een aanvaller strikken, omdat Ousmane Dembele de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Hiervoor mocht de club alleen zaken doen op de Spaanse markt. Daardoor was de keuze beperkt. Naast Braithwaite kwam ook namen als Lucas Perez (Alaves), Willian José (Real Sociedad) en Angel Rodriguez (Getafe) kwamen de afgelopen dagen voorbij.

Braithwaite kwam dit seizoen 27 keer in actie voor Leganes, waarin hij acht keer trefzeker was. De 39-voudig international van Denemarken diende eerder onder andere Esbjerg, Middlesbrough en Girondins Bordeaux. Barcelona ziet in hem niet alleen een doelpuntenmaker, maar ook een hardwerkende speler die voorin overal kan spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen