Spoorboekje: Bayern en Napoli in actie, Eerste Divisie-duels

21 februari 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 21 februari.

Specials

De Wit voorop in de strijd: "Het was niet altijd even sprankelend"

De opluchting viel van zijn gezicht te lezen. Met een tevreden gevoel stond Dani de Wit na het 1-1 gelijkspel tegen LASK Linz de media te woord. Hoe anders was dat geweest als de VAR een paar minuten voor tijd niet had ingegrepen? Net als in de de twee voorgaande wedstrijden ging het niet van harte bij AZ, maar dit keer kreeg het wel loon naar werken.

AZ niet in grootse vorm: "Maar er is geen negativiteit in de ploeg"

AZ kwam donderdagavond nog niet uit de vormdip waar het al enige tijd in verkeert. In een druilerig AFAS Stadion knokten de Alkmaarders zich weliswaar naar een 1-1 gelijkspel tegen LASK Linz, maar dat deden zij vooral op wilskracht in plaats van met verzorgd voetbal. Desondanks stond Owen Wijndal na de wedstrijd tevreden in de mixed zone. "Al was het wel de bedoeling om hier te winnen."

Wedstrijden

Bayern München - SC Paderborn (20.30 uur)

De koploper speelt vandaag tegen de hekkensluiter in de Bundesliga. Bayern staat dit seizoen op 46 punten uit 22 duels, meer dan het dubbele van SC Paderborn. De verwachting is dan ook dat het team van Hansi Flick weinig problemen zal hebben met de tegenstander, al zal het vizier alvast enigszins gericht zijn op het duel met Chelsea van komende dinsdag. Bayern zal vanavond zo min mogelijk energie willen verspelen.

Go Ahead Eagles - NEC (20.00 uur)

Aan Eredivisie-seizoenen geen gebrek vanavond in de Adelaarshorst waar Go Ahead Eagles en NEC elkaar treffen. Beide teams spelen geel rol in de strijd om de periode, maar kunnen wel belangrijke zaken doen voor de reguliere ranglijst. Go Ahead staat vijfde met 44 punten, terwijl NEC zevende staat met drie punten minder. Voor Go Ahead staat het duel in het teken van eerherstel na de 3-0 zeperd bij MVV vorige week.

Brescia - Napoli (20.45 uur)

Voor Napoli is de wedstrijd tegen Brescia een gevaarlijke, omdat het team onder Gennaro Gattuso moeizaam presteert tegen kleinere ploegen. Tegen grote teams wil het vaak prima vlotten, maar tegen kleine formaties heeft Napoli het doorgaans zwaar. Brescia is bezig aan een moeilijk seizoen en staat zeventiende. Napoli heeft het eveneels moeilijk en bezet de negende plaats. Het zal zich willen revancheren voor de thuisnederlaag tegen Lecce van vorige week.

Voetbal op tv

20.00 uur: Go Ahead Eagles - NEC, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.30 uur: Bayern München - SC Paderborn, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.45 uur: Brescia - Napoli, Ziggo Sport, live verslag van het Serie A-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen