United en Sevilla moeizaam naar remise, zege Sporting

20 februari 2020 – Manchester United en Sevilla hebben donderdagavond met moeite een positief resultaat geboekt in de heenwedstrijd van de eerste ronde van de knock-outfase van de Europa League. Beide topteams kwamen op achterstand, maar konden de rug uiteindelijk met moeite rechten en een gelijkspel met uitdoelpunt meenemen. Sporting Portugal won wel, maar incasseerde een vervelend late tegentreffer van Eljero Elia en consorten.

United en Sevilla moeizaam naar remise, zege Sporting

Club Brugge – Manchester United 1-1
Met een hoop spelers die niet wekelijks in actie komen leek het een hele vervelende avond te worden voor Manchester United, toen het na vijftien minuten na een corner niet stond op te letten. Een lange bal van keeper Simon Mignolet kwam bij Emmanuel Dennis voor de voeten, die zo één-op-één kon gaan met Sergio Romero. De Argentijn volgde het voorbeeld van zijn ploeggenoten en blunderde flink: via een lob werd het 1-0.

Zo onfortuinlijk United was, zo oogde Club Brugge na ruim een half uur voetballen. Een ingooi van de Belgen kwam namelijk zo bij Anthony Martial terecht, die zijn directe opponent vanaf de middellijn uitdribbelde en uiteindelijk knap afrondde (1-1). In de tweede helft kwamen er geen dergelijke fouten meer en werd er – ondanks een knappe volley van Ruud Vormer en het United-debuut van Odion Ighalo – niet meer gescoord. Een goed resultaat voor United, maar ook Club zal geloof houden.

CFR Cluj – Sevilla 1-1
Luuk de Jong hikte met Sevilla vrijwel de hele wedstrijd tegen de benutte strafschop van Ciprian Deac aan – die zeven minuten voor de pauze raakschoot vanaf de stip. Pas toen Youssef En-Nesyri inviel, deed Sevilla iets terug in de score. De Jong was blijven staan en gaf de assist op de winteraanwinst, die zorgde voor de belangrijke uitgoal en een blamage van Sevilla voorkwam.

Sporting Portugal - Istanbul BB 3-1
Eljero Elia zag vanaf de bank pijnlijk toe hoe Sporting Portugal vanaf de eerste minuut heer en meester was in Lissabon en binnen drie minuten liep Sebastián Coates al een corner binnen bij de tweede paal. Winteraanwinst Andraz Šporar – hij maakte namens Slovan Bratislava ook al de nodige goals in de Europa League – zorgde vlak voor de rust met een tegengesteld schot voor de 2-0 en toen Lucas Vietto met enig fortuin direct na de thee voor de derde treffer zorgde, leek het tweeluik al gespeeld. Maar met Elia binnen de lijnen als invaller kwam er toch nog een resultaat met enig perspectief: na een teruggekopte bal werd een Turk van de sokken gelopen en vanaf elf meter zorgde Edin Visca voor de belangrijke uitgoal.

Overige uitslag:
FC Kopenhagen - Celtic1-1

UEFA Europa League

gerelateerd