Ajax in serieuze problemen na late tegengoal en verlies bij Getafe

20 februari 2020, 20:56   Bijgewerkt: 20 februari 2020, 21:10

Ajax krijgt er een ongelofelijke zware dobber aan om de achtste finale van de Europa League te bereiken. De Amsterdammers verloren donderdagavond het eerste duel van het tweeluik met Getafe in de zestiende finales van de Europa League met 2-0. Het speelde in de voorstad van Madrid een verloren wedstrijd en liet zich het hele duel provoceren, wat mondde in de nederlaag. 

De Amsterdammers gaven in het eerste bedrijf eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal totaal niet thuis. De thuisploeg creëerde dan ook de beste kansen, al duurde het even voordat die te noteren vielen. Na twintig minuten liet aanvaller Deyverson zich voor het eerst zien, maar Bruno Varela redde op het schot van buiten de zestien van de spits.

Een kleine tien minuten voor rust viel de terechte openingstreffer alsnog. Na een korte corner waaruit balverlies werd geleden mochten de Spanjaarden even later een vrije trap nemen. Ajax verdedigde opvallend ver naar voren en zag Deyverson even later op aangeven van Mathias Olivera de 1-0 inschieten. Diezelfde Deyverson ging daarna naar de grond nadat hij was geraakt door een aansteker bij het juichen, waardoor het spel een tijdje stillag. Het doelpunt was ook het laatste gevaarlijke moment voor rust, waarin Ajax een ruime onvoldoende scoorde. 

Kansen bleven ondanks dat de bezoekers iets beter werden, schaars. Ajax probeerde het wel iets meer, maar wist het Getafe achterin maar niet lastig te maken. Andersom werd Varela ook nauwelijks getest. Cucurella probeerde de doelman wel te verschalken met een schot, maar dat was te zacht om echt gevaarlijk te worden. Ajax, met ondertussen Klaas-Jan Huntelaar in de ploeg, werd pas richting de laatste twintig minuten iets dreigender.

Babel kon een voorzet van Dusan Tadic niet genoeg richting meegeven en kopte de bal de verkeerde kant op; even later greep Djené goed in nadat Donny van de Beek goed opendraaide. Een schot van Huntelaar ging vijf minuten voor tijd enkele meters naast. Grote kansen werden niet gecreëerd, zelfs het woord speldenprikjes was nog te veel eer voor de kansen die Ajax klaarspeelde.  

Waar het duel lange tijd in 1-0 te leek eindigen - en Ajax relatief goed wegkwam - sloeg Getafe in de slotseconde alsnog toe en deelde een enorme dreun uit. Invaller Perr Schuurs leed knullig balverlies, waarna Getafe-invaller Kenedy de bal via Sergino Dest in het doel schoot: 2-0. Het maakt de situatie van de Amsterdammers er nog minder rooskleurig door. Sterker nog: met de manier waarop beide ploegen speelde lijkt het maken van twee treffer een onmogelijkheid voor Ajax, dat in eigen huis Europees vaak minder is dan uit: een tegentreffer betekent bovendien dat er viermaal gescoord moet worden. 

Opstellingen en beoordelingen*:

Opstelling Ajax: Bruno Varela 6.5; Nicolas Tagliafico 5, Daley Blind 6, Edson Álvarez 5 (67. Perr Schuurs 5), Sergino Dest 5; Lisandro Martinez 5.5, Donny van de Beek 6; Ryan Babel 4,5, Hakim Ziyech 5, Dusan Tadic 5; Lassina Traoré 5 (67. Klaas-Jan Huntelaar 6)

Man of the match: Daley Blind

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen