Arsenal wint in Griekenland, minimale thuiszege Wolfsburg

20 februari 2020, 23:14

Arsenal heeft een zeldzame overwinning op vreemde bodem geboekt. Het elftal van Mikel Arteta rekende donderdagavond af met Olympiakos Piraeus. Voor VfL Wolfsburg wordt de return nog een karwei. Thuis tegen het Malmö van Jon Dahl Tomasson werd het slechts 2-1.

Olympiakos Piraeus - Arsenal 0-1

Voor Arsenal is de Europa League waarschijnlijk de minste moeilijke weg voor een Champions League-ticket. De eerste horde op weg naar de finale werd succesvol genomen. Groots was het allemaal niet wat Arsenal liet zien in Griekenland. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht en wilden niet te veel risico's nemen. Een bevlieging van Arsenal tien minuten voor tijd maakte het verschil. Een imposante sprint van Bukayo Saka leidde het enige doelpunt in. Vervolgens bediende hij doelpuntenmaker Alexandre Lacazette ook nog op maat en dus kwam de winnende treffer grotendeels op het conto van de achttienjarige Engelsman. De zege kwam daarna niet meer in gevaar voor Arsenal, waardoor The Gunners beschikken over een uitstekende uitgangspositie.

VfL Wolfsburg - Malmö 2-1

Wolfsburg moet volgende week nog aan de bak in Zweden. De Duitsers, met Wout Weghorst in de basis, waanden zich heer en meester. Het stuitte alleen op het zeer verdedigende Malmö. Het elftal van Tomasson wilde er allesbehalve een vermakelijke wedstrijd van maken. Behalve een schot op de lat van Josip Brekalo, kreeg Wolfsbrug in de eerste helft geen grote kansen. Vlak na rust werd het menens: Malmö kwam zelfs op voorsprong. De Scandinaviërs kregen een strafschop wegens een handsbal en die werd benut door Isaac Kiese Thelin. Wolfsburg had vrijwel direct een antwoord klaar. Dit keer had Brekalo meer geluk, met een hard schot tekende hij voor de gelijkmaker. Wolfsburg drukte ook door en dat leverde de thuisploeg een voorsprong op. Echter bleef het bij de 2-1 van Admir Mehmedi en kan het in Zweden nog alle kanten op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen