Gisteren gemist: Ajax onderuit, AZ gelijk en De Jong naar MLS

21 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 20 februari.

Ajax in serieuze problemen na late tegengoal en verlies bij Getafe

Ajax krijgt er een ongelofelijke zware dobber aan om de achtste finale van de Europa League te bereiken. De Amsterdammers verloren donderdagavond het eerste duel van het tweeluik met Getafe in de zestiende finales van de Europa League met 2-0. Het speelde in de voorstad van Madrid een verloren wedstrijd en liet zich het hele duel provoceren, wat mondde in de nederlaag.

AZ pakt in slotfase belangrijk punt voor return en coëfficiëntenlijst

Waar Ajax eerder op de avond ten onder ging, is het AZ wél gelukt om een aardig Europees resultaat te boeken. Het Oostenrijkse LASK Linz werd in de eerste knock-out ronde van de Europa League op 1-1 gehouden. De gasten kwamen voor via Marko Raguz, maar in de tweede helft werd AZ beter en verdiende het vlak voor tijd een penalty. Teun Koopmeiners bezorgde de Alkmaarders een goed resultaat en schonk de Eredivisie belangrijke punten op de coëfficiëntenlijst.

Ajax laat Siem de Jong gratis naar FC Cincinnati gaan

Siem de Jong (31) is niet langer een speler van Ajax: de middenvelder vertrekt per direct transfervrij naar FC Cincinnati. De Amsterdammers laten de overbodig geraakte voetballer gratis gaan naar de MLS-club, waar Ron Jans eerder deze week na een racisme-zaak opstapte.

Bosz met Bayer knap langs Porto, meeste Nederlanders winnen

Peter Bosz heeft donderdagavond een goede uitgangspositie geboekt in de zestiende finales van de Europa League. In eigen huis rekende de coach met Bayer Leverkusen knap af met FC Porto - al zal de coach wel balen van een late tegentreffer -, terwijl invaller Justin Kluivert met AS Roma moeizaam won van AA Gent. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363937/bosz-wint-knap-met-leverkusen-moeizame-zege-roma/,_blank,Wout Weghorst] (VfL Wolfsburg), [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363931/frankfurt-en-internazionale-al-dichtbij-volgende-ronde/,_blank,Bas Dost] (Eintracht Frankfurt), [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363931/frankfurt-en-internazionale-al-dichtbij-volgende-ronde/,_blank,Stefan de Vrij] (Internazionale) en Luuk de Jong ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363929/united-en-sevilla-moeizaam-naar-remise-zege-voor-sporting/,_blank,Sevilla]) boekten goede resultaten, al was de inbreng van de Nederlanders wisselend. 

Arts die Memphis opereerde: "EK halen is fysiek mogelijk"

Memphis Depay moet het EK 2020 kúnnen halen. Dat verzekert Pier Paolo Mariani, de orthopedisch chirurg die twee maanden geleden de knie van de Oranje-international heeft geopereerd, althans. Fysiek gezien zou het eindtoernooi haalbaar moeten zijn voor de speler van Olympique Lyon.

Roda JC hoopt seizoen met interim Verberne af te maken

Roda JC gaat kijken of het mogelijk is om met Maurice Verberne als hoofdtrainer het seizoen af te maken. De assistent van Jean-Paul de Jong werd bij het ontslag van De Jong doorgeschoven en de Kerkraders gaan kijken of hij het seizoen mag afmaken van de KNVB, ondanks dat hij niet over de juiste papieren beschikt. "Iedereen is hier zeer tevreden over hoe de huidige staf met de spelersgroep omgaat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen