Matavz koestert PSV-periode: "Zeker geen verloren tijd"

21 februari 2020, 09:24

Tim Matavz neemt het met Vitesse zondagmiddag op tegen zijn oude club PSV. De Sloveen stond tussen 2011 en 2014 onder contract in Eindhoven en kende daar geen denderende periode. Toch kijkt hij prima terug op zijn tijd bij de topclub.

De 31-jarige spits weigert om negatief te zijn. "Het verleden respecteer ik. Sommige dingen zijn goed gegaan en sommige minder", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Ik ben blij dat ik in Eindhoven in de top van Nederland heb gespeeld en dat ik hier een mooie nieuwe kans heb gekregen. Mijn jaren bij PSV beschouw ik zeker niet als verloren tijd. Er waren moeilijke periodes bij, maar het winnen van de KNVB-beker (in 2012, red.) vind ik bijvoorbeeld nog altijd een mooi moment." Matavz was in totaal goed voor 24 goals in 47 duels voor PSV.

Vitesse staat zesde in de Eredivisie, met vier punten minder dan nummer vier PSV. "Misschien kunnen we het ze nog moeilijk maken, maar normaal gesproken is PSV de favoriet voor een hogere eindklassering", zegt Matavz. Hij merkt soms dat mensen denken dat hij in Eindhoven nauwelijks gepresteerd heeft. "Ik heb in de eerste twee seizoenen meer dan veertig goals gemaakt voor de club. Dat voelde helemaal niet slecht", countert hij. "We zijn alleen geen kam­pioen geworden en die druk is altijd voelbaar bij PSV. Het derde jaar was mijn minste in Eindhoven en na dat seizoen ben ik verkocht (aan FC Augsburg, red.). Bij Vitesse heb ik daarna het goede gevoel weer echt teruggekregen en voel ik me nu thuis."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen