Van den Brom toont spijt voor uitschelden arbiter Mulder

21 februari 2020, 14:37

John van den Brom steekt de hand in eigen boezem na het uitschelden van scheidsrechter Siemen Mulder. Hij accepteert zijn schorsing van één wedstrijd en begrijpt ook waarom die is uitgedeeld. "We weten allemaal wat voor functie wij hebben als trainer, speler en club in de Nederlandse maatschappij", zegt de trainer van FC Utrecht, die daardoor zondag tegen FC Twente op de tribune zit.

Van den Brom ging zondag enorm tekeer tegen Mulder, nadat hij een overtreding zou hebben gemist waaruit Willem II de late gelijkmaker scoorde. 'F*cking hell, man!', 'Klootzak.', en 'Wat een lul, joh', slingerde de eindverantwoordelijke man van Utrecht naar het hoofd van de arbiter. "Dat wordt niet geaccepteerd en dat vind ik terecht", zegt Van den Brom vijf dagen later tegen FOX Sports. "Het is een oerdomme actie. Het zijn emoties die ik onder controle moet krijgen. Ik moet nu niet moeilijk doen en accepteren wat ik heb gedaan. Het zit in de aard van het beestje en dat moet eruit."

Thuis kreeg Van den Brom zijn fouten ook te horen. "Het eerste wat mijn vrouw zei: 'Je moet er toch eens mee ophouden'. Erger nog was op maandagochtend bij mijn kleine nichtje van negen. Ze zei dat John lelijke dingen had gezegd op televisie. Als je dat hoort, weet je dat het niet zonder gevolgen zal blijven." Overigens blijft Van den Brom erbij dat Mulder had moeten fluiten voor een overtreding. "Maar we hadden die wedstrijd ook eerder moeten beslissen. Het is niet zo dat ik de schuld alleen bij de scheidsrechter neerleg. Absoluut niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen