Guardiola rekent op gemotiveerde City-spelers en looft Vardy

21 februari 2020, 17:25

Pep Guardiola rekent erop dat zijn spelers tot aan het einde van het seizoen vol gemotiveerd blijven in de Premier League. Hoewel Manchester City is uitgeschakeld in de titelstrijd en een straf heeft opgelegd gekregen dat het komend seizoen geen Champions League mag spelen, verwacht hij op het gebied van motivatie bij zijn spelers geen problemen. "Mijn spelers zullen de juiste inzet tonen."

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie voor de belangrijke wedstrijd tegen Leicester City, de huidige nummer drie van de Premier League. "De juiste houding hebben ze al vele jaren laten zien", zei Guardiola, die bovendien aangaf dat het nog verre van zeker is dat de straf van The Citizens gehandhaafd blijft.

"We weten niet wat er gaat gebeuren", zei Guardiola, die de spelers wel de ruimte gaf om zelf te praten over hun toekomst, als Champions League inderdaad wordt misgelopen. Daarnaast had de Catalaan mooie woorden over voor Jamie Vardy, spits van de aanstaande opponent. "Hij is in het strafschopgebied een van de beste aanvallers die ik ooit heb gezien. In meerdere dingen is hij een exceptionele voetballer", aldus Guardiola.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen