Gisteren gemist: Ajax haalt Antony, moeizame winst Feyenoord

23 februari 2020, 00:30   Bijgewerkt: 22 februari 2020, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 22 februari.

Officieel: Ajax legt miljoenen neer voor Braziliaan Antony

Het is rond: Ajax heeft Antony Matheus dos Santos vastgelegd. De Amsterdammers kondigen zaterdagavond via de eigen kanalen aan dat de Braziliaan zijn krabbel heeft gezet onder een vijfjarig contract in de Nederlandse hoofdstad. Ajax legt 15,75 miljoen euro op tafel voor de aanvaller van São Paulo.

Feyenoord ontdoet zich na omstreden penalty van boos Fortuna

Met de nodige moeite heeft Feyenoord zaterdagavond in de Kuip zich langs Fortuna Sittard geworsteld. Na 45 minuten stond het nog 0-0, maar een omstreden penalty voor de Rotterdammers aan het begin van de tweede helft brak de wedstrijd open. Het strijdende Fortuna was snel terug in het duel via een strafschop, even zo snel maakte Robert Bozenik de 2-1. Daarbij bleef het, waardoor Feyenoord nummer twee AZ in de nek blijft hijgen.

Emmen wint in doelpuntenfeest van Willem II

FC Emmen heeft in een zeer aantrekkelijk duel met 4-2 gewonnen van nummer vijf Willem II. De thuisploeg kwam op voorsprong door Miguel Aurajo, maar zag Pol Llonch in de tweede helft gelijkmaken. Wat volgde was een knotsgekke fase waarin er twee Emmen-treffers vielen binnen twee minuten (Michael de Leeuw en Luka Adzic). Willem II kwam door Mike Trésor Ndayishimiye terug in de wedstrijd, maar zag Sergio Pena (goal en twee assists) zeven minuten het duel beslissen: 4-2.

Superieur Leipzig houdt weer huis en vernedert Schalke 04

Van vermoeidheid na de gewonnen wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de Champions League was zaterdag geen sprake bij RB Leipzig. De formatie van Julian Nagelsmann maakte tegen subtopper Schalke 04 een zeer frisse indruk en vernederde de nummer zes van de Bundesliga met liefst 0-5.

Real Madrid verliest Hazard en koppositie tegen Levante

Een cruciale week is dramatisch begonnen voor Real Madrid. De ploeg uit de hoofdstad ging zaterdag verrassend onderuit bij Levante, dat won door een schitterende goal in de slotfase: 1-0. Slecht nieuws was bovendien dat Eden Hazard geblesseerd uitviel.

Late goal helpt VVV aan knappe zege in Groningen

VVV-Venlo heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij FC Groningen leken de Limburgers een puntje te sprokkelen, maar een late treffer van Oussama Darfalou zorgde voor feest bij de bezoekers: 0-1. Zodoende heeft VVV na de winterstop twaalf punten gepakt in zes wedstrijden.